Ana Sayfa Apple Music Apple’ın genç müzisyenleri destekleyen yeni programı: iPhone ile klip çektiler!

Apple’ın genç müzisyenleri destekleyen yeni programı: iPhone ile klip çektiler!

0

Bu kez oldukça enteresan bir içerik sizleri bekliyor. Apple Music’te yayınlanacak olan ve genç arkadaşlara sunulan bazı fırsatlar var. Bu fırsatlar neler sorusuna yanıt verdikten sonra birçok kişiye mikrofon yönelterek “Bir iPhone yardımıyla klip nasıl çekilir?” ve “Bu klipler uzamsal ses olarak kullanıcılara nasıl sunulur?” sorularını soracağız. Ayrıca örnek gösterimi de sizlerle paylaşıyoruz.

iPhone ile klip çek, Apple Music’te yayınla!

Keşfedilme arzusundaki müzisyenlere sunduğu Önce Sen Dinle programıyla beğenileri toplayan Yalçın Birol, bu kez de Önce Sen İzle konsepti için Apple ile anlaştı. Önce Sen İzle’ye gelmeden önce Önce Sen Dinle programını biraz daha açarsak, her şey daha anlaşılır olacaktır.

Apple Music, Türkçe’nin zenginliği yansıtan şarkıları öne çıkaracak!

Yalçın Birol’la Önce Sen Dinle, o hafta çıkan şarkıları ilk kez dinleyebileceğiniz her hafta perşembe gecesi saat 22’de Virgin Radio Türkiye’de yayınlanan bir radyo programı. Programın misyonu ise müzik sektörüne yeni ve güçlü isimlerin kazandırılmasını ve bağımsız müzisyenleri desteklemek ve şarkıların tanıtımını yapmak.

Önce Sen İzle ise Hip Hop dünyasının tüm yönlerini kapsayan 360 derece bakış açısıyla genç yetenekleri destekleme, ortaya çıkarma ve keşfetmeye yönelik video odaklı bir müzik projesi. Proje kapsamında başvuruda bulunan katılımcılar arasından seçilen isimlere ait şarkıların müzik videoları, birlikte çalışmak istedikleri yönetmenler tarafından iPhone ile çekiliyor ve Önce Sen İzle Apple Music playlistinde yer verilerek tanıtımı yapılıyor.

Bu şarkıların Prodüktörleri/Beatmaker ile yapılacak Uzamsal Ses Prodüksiyonu, mixing ve masteringi Yalçın Birol ve İTÜ MİAM ekibinin işbirliğiyle oluşturdukları Türkiye’nin ilk Uzamsal Ses ve Hip Hop Atölyesinde profesyonel isimler tarafından yapılıyor. Nitekim mart ayında başvuruları sonlanan proje bugün yayınlanmaya başladı. Detaylar videomuzda…

iPhone ile çekilen Müzik videolarına buradan ulaşabilirsiniz:

Uzamsal Ses kayıtlarıyla şarkılara buradan ulaşabilirsiniz:


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz