Ana Sayfa Apple Apple Vision Pro için sır perdesi aralandı Apple TV+ gösterisinde VR çekimleri

Apple Vision Pro için sır perdesi aralandı Apple TV+ gösterisinde VR çekimleri

0

Bir Apple TV+ gösterisine ait olduğu söylenen bir sahne arkası fotoğrafı ortaya çıktı. Bu fotoğrafta, Apple Vision Pro kulaklık için kullanılan bir VR kamera düzenek görülüyor.

David Altizer tarafından Twitter’da paylaşılan bir Tweet’te, tanımlanması zor bir kamera görüntüsü bulunuyor. İddiaya göre, Apple TV+ için “180 derece VR” çekimleri için bu kamera kullanılmış. Eğer doğruysa, Apple Vision Pro’nun VR deneyimlerini desteklemek için tasarlandığı anlamına gelir.

Daha önce gördüğümüz VR kamera düzeneklerinin çoğu, farklı nedenlerle çıkıntılı optiklere sahiptir. Ancak bu fotoğraftaki kameranın lenslerinin içeri çekilip çekilmediği veya düzenekin olduğu gibi kullanıldığı belirsiz. Apple Vision Pro teknolojileri uzun süredir geliştirildiği için, bu iddia mantıklı görünüyor. Zaten 2010’dan bu yana modern televizyonlar ve sonraki VR kulaklıklar için 3D ve VR içerik çekmek için uygun kameralar mevcut.

Apple TV+ hizmeti 2019’da başladı ve Apple’ın gelecekteki medya projelerine yatırım yaptığı biliniyor.

Ancak, VR teknolojisi medya üretimine maliyet, karmaşıklık ve zaman açısından ek yük getirir. Ayrıca, yapımcı ve yönetmenlerin 3D veya VR çekim yapma konusundaki tercihleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Apple’ın Apple TV+ için satın aldığı içeriklerin bu fotoğrafta görülen teknolojiyle çekildiği olasılığı düşük. Ayrıca, Apple henüz kulaklık için medya üretimi için en iyi uygulamaları veya yakalama yöntemlerini belirtmedi.

Bu fotoğrafların kaynağı ve Apple tarafından finanse edilen bir sette çekilip çekilmediği doğrulanamıyor.

Apple Vision Pro kulaklık 2023 WWDC etkinliğinde tanıtıldı ve 2024’ün başlarında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Apple Vision Pro’nun başlangıçta yalnızca ABD’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Daha sonra diğer ülkelere yayılması planlanıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz