Ana Sayfa Apple Apple yeni ekranlı iPad Pro modellerinde OLED teknolojisini kullanıyor!

Apple yeni ekranlı iPad Pro modellerinde OLED teknolojisini kullanıyor!

0

Yeni 11 inç ve 13 inç iPad Pro modelleri, OLED ekranlarla birlikte 2024’ün ilk çeyreğinde Apple tedarikçileri tarafından seri üretimine başlanacak. Bu bilgi, Omdia adlı araştırma firmasının raporunda yer alan Koreli bir web sitesi olan The Elec tarafından paylaşıldı.

iPad Pro için OLED ekranların avantajları ve beklenen gelişmeler

OLED teknolojisi, iPad Pro ekranları için bir dizi avantaj sunuyor. Bunlar arasında artan parlaklık, daha yüksek kontrast oranı, daha doğru renkler ve mevcut LCD panel modellerine göre daha düşük güç tüketimi bulunuyor. Apple zaten en yeni iPhone ve Apple Watch modellerinde OLED ekranları kullanıyor, ancak daha düşük fiyatlı iPhone SE bu teknolojiyi kullanmıyor.

2017’den sonra çıkan iPad Pro modelleri, ProMotion adı verilen bir özelliği destekliyor. Bu özellik sayesinde ekran yenileme hızı 24Hz ile 120Hz arasında değişebiliyor. OLED’e geçiş, yenileme hızının daha da düşmesine ve pil ömrünün korunmasına olanak sağlayacak. Örneğin, iPhone 14 Pro modelleri her zaman açık ekran modunda 1Hz’e kadar düşebiliyor.

Apple, iPad Pro’nun biraz daha ince bir tasarıma sahip olmasını sağlamak için esnek ve sert malzemelerin bir kombinasyonunu kullanacak olan çok ince hibrit OLED ekranlar kullanacak. Ancak bu panellerin üretimi maliyetli olacağı için, bir sonraki iPad Pro modellerinin daha pahalı olması bekleniyor.

Şu anda mevcut olan iPad Pro modelleri, 2022’nin Ekim ayında piyasaya sürüldü. Bu modellerde Apple’ın M2 çipi, daha hızlı Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 bağlantı özellikleri ve ikinci nesil Apple Pencil için hover özelliği bulunuyor. iPad Pro modellerinin güncellenme süresi genellikle yaklaşık bir buçuk yıl oluyor, bu yüzden bir sonraki modellerin 2024’ün başında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bir sonraki iPad Pro modelleriyle birlikte ekran boyutlarının hafif bir şekilde artması bekleniyor. Örneğin, 11 inçlik modelin boyutu 11.1 inçe, 12.9 inçlik modelin boyutu ise 13 inçe çıkabilir.

İlk MacBook Pro modelinin OLED ekranla 2027 yılında piyasaya sürüleceğini öngörüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz