Ana Sayfa Apple iOS 16 canlı etkinlikler instagram öncülük ediyor!

iOS 16 canlı etkinlikler instagram öncülük ediyor!

0

iOS 16’nın geçen yıl piyasaya sürülmesiyle birlikte birçok iOS uygulaması Canlı Etkinlikler özelliği eklemeye başladı. Bu özellik sayesinde uygulamalar, iPhone 14 Pro’nun Kilit Ekranı veya Dinamik Ada’sında gerçek zamanlı ve faydalı bilgileri gösterebiliyorlar. Şu anda Instagram da bu özelliği kullanarak, kullanıcılar uygulamayı kapattıklarında yükleme ilerlemesini arka planda gösterebiliyor. Bu şekilde, kullanıcılar yükleme işleminin tamamlandığından emin olabiliyorlar.

Bu özellik daha da yaygınlaşmasıyla birlikte diğer uygulamalar da aynı özelliği kullanmaya başladı. iPhone 15 ile birlikte Dinamik Ada’nın tüm iPhone modellerine geleceği dedikoduları da dolaşıyor. Ayrıca, iPadOS 17 ile Canlı Etkinlikler özelliği iPad’in Kilit Ekranına da gelecek.

Instagram uygulaması, yeni bir fotoğraf veya video yüklerken uygulama kapatıldığında Canlı Etkinlikler göstermeye başladı. Böylece kullanıcılar, yüklemenin tamamlandığını kontrol etmek için uygulamayı tekrar açmadan önce Canlı Etkinlikleri kullanabiliyor.

Canlı etkinlikler özelliği: kilit ekranı ve dinamik ada

Canlı Etkinlikler özelliği, Kilit Ekranı ve Dinamik Ada üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, yüklenen içeriğin küçük bir önizlemesini ve yükleme ilerlemesini görebiliyorlar. Ne yazık ki, bu özellik şu anda sadece sınırlı sayıda kullanıcıya sunulmuş durumda. Instagram, Canlı Etkinlikler desteğini henüz resmi olarak duyurmadığından, özelliği herkese sunmadan önce test ettiğini düşünüyoruz. Yeni özellikten hızlıca yararlanmak için Instagram uygulamanızı güncel tutmanız önemli.

Bu yılın başlarında, Uber ana uygulama ve Uber Eats’i de Canlı Etkinlikler desteğiyle güncelledi. Diğer birçok geliştirici de benzer şekilde hareket etti. Dedikodulara göre, iPhone 15 ile Dinamik Ada özelliği tüm iPhone modellerine gelecek ve bu da kullanıcılar arasında özelliği daha da popüler hale getirecek.

Not olarak belirtmek gerekirse, iPadOS 17 ile Canlı Etkinlikler özelliği iPad’in Kilit Ekranına da gelecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz