Ana Sayfa Apple Teknoloji şirketi OLED üretiminde özel teknolojiye ihtiyaç duyuyor

Teknoloji şirketi OLED üretiminde özel teknolojiye ihtiyaç duyuyor

0

Apple uzun zamandır bir MacBook geliştirdiği dedikodularıyla gündemde. Bu MacBook, OLED ekran teknolojisine sahip olacak.

Apple, OLED ekranlı MacBook lansmanını 2027 Erteliyor

Bir Apple analisti olan Ming-Chi Kuo, Ocak ayında Apple’ın 2024 sonunda OLED ekranlı bir MacBook modeli çıkarabileceğini tahmin etti. Bu geçiş, daha fazla tasarım seçeneği sunabileceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapor, Apple’ın ilk OLED ekranlı MacBook’unun 2027’ye kadar ertelendiğini söylüyor. İkinci nesil OLED teknolojisini üreten Samsung Display gibi şirketler, MacBook için paneller üretmek için özel bir teknolojiye ihtiyaç duyuyor.

Apple, şu anda MacBook Pro modellerinde LCD ekranlar kullanıyor, ancak gelecekte OLED teknolojisine ağırlık verecek. OLED, daha hızlı tepki süresi ve daha yüksek kontrast oranı sunuyor.

Ancak OLED ekranların üretim maliyeti daha yüksek olduğu için LCD’den OLED’e geçiş, talebin yeterli olduğu durumlarda düşünülebilir.

Şu anda altıncı nesil OLED üretimi için LTPO TFT teknolojisi kullanılıyor. Ancak sekizinci nesil OLED üretimi için düşük sıcaklıkta çok kristalli silikon TFT teknolojisi geliştirilmeye devam ediyor. LTPO TFT teknolojisi, LTPS TFT teknolojisi başarılı bir şekilde geliştirildiğinde kullanılabilecek.

LTPO TFT, düşük sıcaklıkta polikristalin silikon ince film transistoru anlamına gelir. Bu teknoloji, daha az güç tüketimi ve daha iyi enerji verimliliği gibi avantajlar sunar. Ayrıca, ekranın içeriğe göre yenileme hızını ayarlayabilen değişken yenileme hızlarına izin verir ve bu da pil ömrünü iyileştirir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz