Ana Sayfa Haberler Instagram’dan beklenen özellik geldi!

Instagram’dan beklenen özellik geldi!

0
instagram

Instagram, iOS 16’nın geçen yıl piyasaya sürülmesiyle birlikte Live Activities (Canlı Etkinlikler) özelliğini ekleyen birçok iOS uygulamasına katıldı. Bu özellik sayesinde, Instagram uygulaması artık yeni bir fotoğraf veya video yüklerken uygulamayı kapatan kullanıcılara arka planda yükleme ilerlemesini gösterebiliyor.

Live Activities, Kilit Ekranı ve Dynamic Island üzerinde çalışıyor, kullanıcılara yüklenmekte olan içeriğin küçük bir önizlemesini ve yükleme ilerlemesini gösteriyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar uygulamayı kapattıktan sonra tekrar kontrol etmeden önce yüklemenin tamamlandığından emin olabiliyorlar.

Ne yazık ki, bu özellik şu anda sınırlı bir kullanıcı kitlesine sunulmuş durumda. Instagram, resmi olarak Live Activities desteğini duyurmadığı için muhtemelen özelliği herkes için yayınlamadan önce test ediyor. Yeni özelliğe erken erişim sağlamak için Instagram uygulamasını güncel tutmak önemli.

Bu yılın başlarında, Uber da ana uygulaması ve Uber Eats’i Live Activities desteğiyle güncelledi ve diğer birçok geliştirici de aynı yönde adımlar attı. Ayrıca, iddialara göre, iPhone 15 ile Dynamic Island özelliği tüm iPhone modellerine gelecek ve bu da kullanıcılar arasında Live Activities özelliğini daha da popüler hale getirecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz