Ana Sayfa Apple Apple, yeni işletim sistemleriyle sınırları zorluyor: işte iOS 17

Apple, yeni işletim sistemleriyle sınırları zorluyor: işte iOS 17

0


Apple, iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 ve macOS 14 Sonoma’nın ilk halk beta sürümlerini resmi olarak yayınladı. Bu beta sürümleri, geçen ay düzenlenen Worldwide Developers Conference etkinliğinde geliştiricilere sunulan sürümlerden sonra kamuya açıldı.

Apple, iOS 17, iPadOS 17, WatchOS 10 ve MacOS 14 Sonoma’nın ilk halk beta sürümlerini yayınladı

Apple, iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 ve macOS 14 Sonoma’nın ilk halk beta sürümlerini resmi olarak yayınlıyor. Bu haber, geçen ay düzenlenen Worldwide Developers Conference etkinliğinde geliştiricilere sunulan beta sürümlerinden sonra geliyor.

Artık geliştirici beta sürümleri ücretsiz Apple geliştirici hesabı olan herkesin erişimine açık. Bugün yayınlanan sürümler, geçen hafta Apple tarafından yayınlanan üçüncü geliştirici beta sürümlerine hemen hemen denk. Halk beta dönemi, genellikle Apple’ın yeni işletim sistemlerinin kamuya sunulmaya yaklaştığını gösterir. Yani yakında herkesin kullanabileceği kadar kararlı ve güzel olacaklar.

Yeni iOS veya macOS beta sürümlerini almak için önce Apple Kimliğinizle Apple’ın halk beta yazılım programına kaydolmanız gerekiyor. Sonra uyumlu bir cihazda Ayarlar bölümündeki Yazılım Güncelleme sayfasına gidip istediğiniz beta sürümüne katılabilirsiniz. Tabii ki, yükseltmeden önce önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın ve günlük kullanımda kullandığınız cihazlara beta yazılım yüklemeyin, çünkü geri dönüş yapmanın tek yolu tam bir sıfırlama yapmak olur.

iOS 17 güncellemesi iPhone XS, iPhone XR veya daha yeni modellerde çalışacak. iPadOS 17 güncellemesi ise 6. nesil veya daha yeni bir iPad, 5. nesil veya daha yeni bir iPad mini, 3. nesil veya daha yeni bir iPad Air veya 2. nesil veya daha yeni bir iPad Pro gerektiriyor. macOS Sonoma güncellemesi genellikle 2018 veya daha yeni bir Intel veya Apple Silicon tabanlı Mac’te çalışacak.

WatchOS 10 ve tvOS 17 ise watchOS 9 veya tvOS 16 ile uyumlu olan tüm cihazlarda kullanılabilecek. Bu betaları yükleyenler, Apple’ın yeni Vision Pro kulaklık için vizyonOS ve geliştirici araçlarına daha çok odaklandığından büyük yenilikler beklememelidir.

Bu güncellemeler, daha iyi otomatik düzeltme, yeni iMessage ve AirDrop özellikleri, Safari için ayrı profil seçenekleri, geliştirilmiş Gizli Tarama özelliği ve “Hey Siri” etkinleştirme cümlesindeki “Hey” kelimesinin kaldırılması gibi iyileştirmeler içeriyor. iOS güncellemesi, telefonun şarjdayken bir stand üzerinde kullanıldığında devreye giren yeni bir her zaman açık akıllı ekran moduna sahip olacak. Hem iOS hem de iPadOS, Journal adında yeni bir günlük uygulamasına sahip olacak.

iPad, geçen yıl iOS 16 ile tanıtılan özelleştirilebilir ekran kilidi özelliklerini de alacak. Sonoma, yeniden tasarlanmış masaüstü widget’ları ve iPhone widget’larını Mac’le senkronize etme yeteneğiyle birlikte geliyor. Ayrıca, yeni bir “oyun modu” ve geliştiricilere Windows oyunlarını kolayca Mac’e taşıma araçları sunuyor.

Bu beta sürümlerinde bulunan bazı özellikler sonbaharda yayınlanacak olan “resmi” sürümlerde olmayabilir. Ayrıca, daha önce duyurulan bazı özellikler henüz betalarda bulunmayabilir.

Apple genellikle bazı özellikleri sonraki güncellemelere bırakır, böylece işletim sisteminin geri kalanını yayınlamak için daha fazla zamanları olur. Örneğin, Freeform işbirlikçi uygulaması, 2022 yazında düzenlenen WWDC etkinliğinde duyurulmasına rağmen, aslında iOS 16 ve macOS 13 Ventura’nın ilk sürümlerinden birkaç ay sonra, Aralık 2022’de eklenmiştir.

Geçmiş yıllardan yola çıkarak, iOS 17 güncellemesinin Apple’ın yeni nesil iPhone’larıyla Eylül ayında yayınlanmasını bekleyebiliriz. macOS güncellemesi daha muhtemelen Ekim ayında çıkacak, iPadOS ise Eylül ya da Ekim’de piyasaya sürülebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz