Ana Sayfa Haberler iOS 17 ile Mesajlar uygulamasına gelen yeni özellikler

iOS 17 ile Mesajlar uygulamasına gelen yeni özellikler

0
mesajlar iOS 17

iOS 17’de, Apple Mesajlar uygulamasında bir dizi güncelleme yaptı. Bu güncellemeler arasında uygulama tasarımının yenilenmesi, güncellenmiş çıkartma özellikleri ve yalnız seyahat eden insanların kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olacak önemli güvenlik özelliklerinin eklenmesi bulunuyor.

Tasarım güncellemeleriyle birlikte, Mesajlar uygulamasındaki “+” düğmesi artık tüm uygulamaları ve araçları içeriyor. Bu düğmeye dokunarak Kamera, Fotoğraflar, Çıkartmalar, Nakit, Ses, Konum, Mağaza ve yüklü diğer Mesajlar uygulamaları arasından seçim yapabiliyorsunuz. Ayrıca uygulama simgeleri ve metin açıklamaları daha büyük ve anlaşılır hale getirilerek daha temiz bir tasarım sağlandı.

“Check In” adlı bir güvenlik özelliğiyle seyahat ederken bir başkasının ilerlemenizi takip etmesini sağlayabilirsiniz. Güvendiğiniz bir kişiyle bir konuşma seçerek “Check In” seçeneğini kullanabilirsiniz. Gideceğiniz yeri ve varış zamanınızı girdikten sonra, ilerlemenizi durdurursanız Messages size ulaşarak durumunuzu öğrenmeye çalışıyor. Cevap vermezseniz seçtiğiniz kişiyle pil seviyeniz, tam konumunuz ve hücresel durumunuz paylaşılıyor. Ayrıca paylaşılacak verilerin miktarını özelleştirebilirsiniz. Varış noktanıza ulaştığınızda, seçtiğiniz kişiye güvenli bir şekilde ulaştığınız bildiriliyor.

Çıkartmalarla ilgili güncellemelerde ise, artık tüm emojilerin çıkartma olarak kabul edildiği ve istediğiniz yere sürükleyebildiğiniz ve üst üste koyarak küçük sahneler oluşturabildiğiniz belirtiliyor. Kendi çıkartmalarınızı oluşturmak için fotoğraflarınızı seçebilir ve farklı efektlerle daha gerçekçi görünmelerini sağlayabilirsiniz.

Memoji, yeni çıkartma seçenekleriyle güncellendi. Ayrıca Mesajlar sohbetlerinde geride kaldıysanız “Catch-Up” okunu kullanarak en son okunmamış mesaja atlayabilirsiniz. Yanıt vermek için belirli bir mesaja hızlıca yanıt vermek isterseniz, sola kaydırarak yanıt arayüzünü açabilirsiniz.

Arama özelliği iyileştirilerek birden fazla filtre kullanarak daha spesifik aramalar yapmanız mümkün hale getirildi. Sesli mesajlarınızı dinleyemeyeceğiniz bir durumdaysanız, iOS 17 sizin için mesajları transkript edebilir. Ayrıca otomatik doldurma özelliğini kullanarak alınan tek kullanımlık doğrulama kodlarını otomatik olarak silme seçeneği de eklendi.

Son olarak, konum paylaşma özelliğiyle Mesajlar uygulamasından konumunuzu paylaşabilir veya bir arkadaşınızdan konum talep edebilirsiniz. Ayrıca Haritalar uygulamasını açmadan belirli bir konuma bir işaret koyabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz