Ana Sayfa Apple Göz sağlığını koruyan ekran mesafesi iOS 17’deki yeni özellik

Göz sağlığını koruyan ekran mesafesi iOS 17’deki yeni özellik

0

iOS 17 ile birlikte iPhone ve iPad için gelen yeni sağlık özelliklerinden biri, herkesin göz yorgunluğunu önlemeye ve çocuklarda miyopi riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Bu özellik, iPhone Ekran Mesafesi olarak adlandırılıyor ve nasıl kullanılacağı ile işleyişi konusunda bilgi sahibi olmak oldukça önemli.

Apple, cihazların gözlerimizden en az 12 inç uzakta tutulmasının en uygun olduğunu vurgulamaktadır. Ancak günlük hayatta, bu öneriye uymanın zor olduğu ve cihazları daha yakından kullanma eğiliminde olduğumuz bir gerçektir. İşte burada devreye iOS 17 ve iPadOS 17 ile tanıtılan yeni özellik olan Ekran Mesafesi giriyor.

Bu kullanışlı özellik, iPhone ve iPad kullanım alışkanlıklarımızı sağlıklı bir mesafeye yönlendirmemize yardımcı oluyor. Özellikle çocuklar için miyopi riskini azaltırken, tüm kullanıcıların göz yorgunluğunu azaltmak veya önlemek adına faydalı olmaktadır.

Apple, Ekran Mesafesi’nin nasıl çalıştığı hakkında şu açıklamayı yapmaktadır:

“Ekran Mesafesi, ekran ile gözleriniz arasındaki mesafeyi ölçerek işlev görmektedir. Önemli bir not olarak, bu özellik sadece mesafe ölçümü yapmak için kullanılmakta olup, kameramız hiçbir şekilde görüntü veya video kaydı yapmamaktadır. Toplanan veriler ise cihazınızda saklanmakta olup, Apple ile kesinlikle paylaşılmamaktadır.”

Bu yeni özellik sayesinde, daha bilinçli bir şekilde cihazlarımızı kullanarak göz sağlığımızı koruyabilir ve uzun vadede oluşabilecek olumsuz etkileri en aza indirebiliriz.

iOS 17 şu an beta sürümünde bulunuyor. Eğer bu gibi özellikleri test etmek isterseniz, yazılımı nasıl yükleyeceğinizi öğrenmeniz gerekecek. Fakat beta döneminde özellikler değişebileceğini unutmayın. Bu nedenle, deneme sürecinde bazı farklılıklarla karşılaşabilirsiniz.

  • iPhone veya iPad’inizde Face ID özelliğiyle iOS 17 çalıştırıyorsanız, Ayarlar uygulamasını açın.
  • Ekran Süresi’ni seçin, şimdi aşağıya doğru kaydırın ve Ekran Mesafesi’ne dokunun
  • Şimdi “Devam Et”e dokunun, ardından “Ekran Mesafesi’ni Etkinleştir” seçeneğine dokunun.

Cihazı yüzünüzden uzaklaştırdıktan sonra, Ekran Mesafesi uyarısından çıkmak için “Devam Et”e dokunmanız yeterli olacaktır

Ekran Mesafesi özelliğini deneyimimle gördüm ki, özellikle akşamları iPhone’u çok yakın kullanma alışkanlığımı fark etmemi sağladı. Gerçekten de, bu özellik sayesinde bu alışkanlığımı değiştirmek daha kolay hale geldi.

Apple, ne kadar süreyle iPhone’u çok yakın tutmanın olumsuz etkilere yol açabileceğini kesin bir şekilde belirtmemiş olsa da, genellikle uyarıyı beş dakika içinde alıyorum. Bu da bana, cihazı daha sağlıklı bir mesafede kullanmam gerektiğini hatırlatıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz