Ana Sayfa Apple Apple’dan tarihi başarı: iPhone 14 satış rekoru kırıyor!

Apple’dan tarihi başarı: iPhone 14 satış rekoru kırıyor!

0

CIRP’nin en son raporu, Apple Music ve Apple TV+ hizmetlerinin farklı yaş grupları tarafından nasıl kullanıldığını inceledikten sonra, odak noktasını iPhone benimsenmesi oluşturuyor.

iPhone 14, en çok tercih edilen model olarak öne çıkıyor

CIRP’nin en son raporu, Apple Music ve Apple TV+’ın farklı yaş grupları tarafından nasıl kullanıldığını inceledikten sonra, odak noktasını iPhone benimsenmesi oluşturuyor. Bu rapora göre, ABD’de iPhone 14 serisi, tüm iPhone’ların içinde en yüksek satış payına ulaşmış durumda ve hatta 2017’de piyasaya sürülen iPhone 7 serisini bile geride bırakmış.

CIRP, bu yeni bulguları “Geçerli Yılın iPhonesu Hakim, Peki Neden?” başlıklı en son Substack gönderisinde paylaşıyor.

Araştırmaya göre, 2017’de iPhone 7 ve 7 Plus, ABD’deki iPhone satışlarının %81’ini oluşturarak o dönemde bir rekor kırmıştı. Fakat son yıllarda, mevcut iPhone modellerinin satış payı genellikle %70 ila %75 arasında kalmış.

Ancak, Haziran 2023 verilerine göre, iPhone 14 serisi %79’luk satış payı ile ABD’de satılan en son modeller arasında bir rekor kırmış durumda. Bu oran, iPhone 7’nin rekoruna %2 kadar yaklaşmış.

Bu aynı zamanda iPhone 14’ün Eylül 2022’de piyasaya sürüldüğünden beri elde ettiği en yüksek satış oranı. Peki, ABD tüketicileri neden bu kadar çok iPhone 14’e yöneliyorlar? CIRP, bu konuda muhtemel nedenleri açıklıyor.

Birincisi, kullanıcılar artık iPhone’larını daha uzun sürelerle kullanıyorlar, çoğu zaman iki yıldan daha fazla. Bu nedenle, yeni bir akıllı telefona geçme zamanı geldiğinde, mevcut ve önceki nesil iPhone’lar arasında büyük değişiklikler olmasa bile, en son modeli tercih etme eğilimleri artmış durumda.

İkincisi, ABD operatörleri iPhone’lar için 24 ay yerine 36 aylık taksit anlaşmalarına geçti. Bu da iPhone 14 ile eski modeller arasındaki aylık maliyet farkını daha az gösteriyor ve tüketicileri yeni cihazı tercih etmeye yönlendiriyor.

Sonuç olarak, iPhone 14’ün ABD’de büyük bir başarı elde ettiği ve tüketiciler tarafından tercih edildiği görülüyor. Bu başarının arkasında, kullanıcıların telefonlarını daha uzun sürelerle kullanmaları ve taksit seçeneklerinin etkisi olduğu düşünülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz