Ana Sayfa Haberler Maps savaşları

Maps savaşları

0
maps

Son zamanlarda, iPhone kullanıcılarının Apple Maps’i Google Maps yerine tercih etmeye başladığı tespit edildi. Kullanıcılar, özellikle açık ve kullanıcı dostu tasarımı ve net toplu taşıma yönlendirmeleri nedeniyle Apple Maps’i övüyorlar.

The Wall Street Journal tarafından yapılan anekdot raporlarına göre, Apple Maps’in transit rotası bilgileri oldukça gelişti ve kullanıcıların beğenisini kazanmış durumda. Google Maps’ın karmaşık tasarımına kıyasla, Apple Maps’in daha temiz olan görünümü kullanıcılar tarafından daha çok kullanılmasının en önemli sebeplerinden biri.

Apple Maps havaalanında bile etkili

Kullanıcılar, Apple Maps’in havaalanı içinde bile etkili olduğunu söylüyorlar. Örneğin, bir kullanıcı Minneapolis-St. Paul Uluslararası Havalimanı’nda Apple Maps’i kullandıktan sonra günlük yaşamında daha fazla tercih etmeye başladığını söylüyor. Uygulama, kullanıcıya havalimanında bulunan mağazalar ve restoranlar hakkında öneriler sunarak kullanıcıların alışık olduğundan daha üst deneyimler yaşatarak kendine hayran bırakıyor.

Apple Maps, 2012 yılında eksik ve yanlış harita verileri nedeniyle eleştirilmişti. Ancak Apple, o zamandan beri önemli iyileştirmeler yaparak kullanıcıların güvenini kazanmaya başladı. 013 yılında, gerçek zamanlı trafik bilgileri ve yaya navigasyon seçenekleri Maps’e eklendi ve aynı yıl Maps OS X’e uzatıldı. 2015 yılında ise “Yakınlarda” adlı bir özellik eklendi ve birkaç şehirde yerel ilgi noktalarını ve toplu taşıma yönlendirmelerini sunuyor. Yani Google Maps, yeni özellikler eklenerek ve hatalar düzeltilerek mümkün olduğu kadar geliştirildi.

Apple Maps’in yeni özelliklerinin ve tasarımının beğenilmesine rağmen, hala bazı kullanıcılar tarafından eleştirilmeye devam ediyor. Ancak Apple, uygulamayı sürekli olarak geliştirerek olumlu değişiklikler yaratmaya çalışıyor. Son dönemde yapılan güncellemeler sayesinde, Apple Maps kullanıcıların tercihi olma yolunda ilerliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz