Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple, veri güvenliği ve gizliliğini ön planda tutuyor

Apple, veri güvenliği ve gizliliğini ön planda tutuyor

0

Apple, kullanıcılarının güvenliğini her zaman ön planda tutarak, uçtan uca şifrelemeyi zayıflatacak herhangi bir değişikliği kesinlikle reddetmeye karar veriyor ve ürünlerinin veri güvenliği ve bilgi gizliliğine yönelik sağladığı tutumunu sürdürüyor.

Apple: kullanıcı güvenliğini öncelik tutan şifreleme kararlılığı

Apple, iPhone ve Mac güvenliğini tehlikeye atmamayı reddediyor. Eğer İngiltere’de uçtan uca şifrelemeyi zayıflatacak bir yasa çıkarsa, Apple, FaceTime ve iMessage’ın İngiltere’deki kullanımını durduracak.

Apple, İngiltere hükümetinin görüşlerini almak için Online Güvenlik Yasası hakkında net bir duruş sergiliyor. Daha önce de bu yasaya karşı çıkmıştı ve yeni bir dilekçede duruşunu açıkça belirtiyor.

Apple, ürünlerinin güvenliğini zayıflatacak değişiklikler yapmayacağını söylüyor. Yasadaki değişiklikler, iMessage ve FaceTime gibi ürünlerin tüm dünyada “veri güvenliği ve bilgi gizliliği” için ciddi bir tehdit oluşturacağına inanıyor.

Aynı şekilde, Signal ve WhatsApp da benzer düşüncelerde. Yasalaşırsa, Signal İngiltere’deki faaliyetlerini tamamen sonlandırmayı düşünüyor.

İngiltere Parlamentosu, Online Güvenlik Yasası’nı gözden geçiriyor. Bu yasa, çocuk istismarı içeren mesajları taramak için şifrelemeyi kullanan çevrimiçi mesajlaşma servislerine zorlama getirebilir. Apple, yasanın gizlilik için kullanılan şifreleme sistemini ortadan kaldıracağını düşünüyor ve bu nedenle karşı çıkıyor.

Aynı düşünceyi paylaşan Open Rights Group adında bir kuruluş da var. Eğer yasa geçerse, İngiltere dünyada böyle bir uygulamayı ilk kez gerçekleştiren liberal demokrasi olabilir ve insanların gizli sohbetlerini rutin olarak tarayabilirler.

Daha önce, Apple benzer şeyleri denemişti. Ancak 2022 Aralık ayında çocuk koruma önlemi olarak cihazda görüntü taramayı iptal ettiler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz