Ana Sayfa Apple iPhone 15 lansmanı: piyasaya etkileri ve beklenen performans

iPhone 15 lansmanı: piyasaya etkileri ve beklenen performans

0

Apple’ın popüler iPhone serisi, teknoloji dünyasının önemli olaylarından biri olarak düzenli olarak beklenen bir lansmanla karşımıza çıkıyor. Ancak geçmişte yaşanan gecikmeler, yeni iPhone modellerinin satışa çıkış tarihlerini etkileyebiliyor.

COVID-19’un etkisi: iPhone lansmanlarındaki gecikmelerin sebepleri

Bank of America (BoA) analisti, 2020’de iPhone 12’nin Eylül yerine Ekim ayında satışa çıkmayacağını doğru bir şekilde tahmin etti. Şimdi de iPhone 15 için benzer bir gecikme olabileceğini söylüyor.

BoA Global Research analisti Wamsi Mohan, yatırım notunda bu yılki iPhone’ların yine Eylül yerine Ekim ayında satışa çıkabileceğini belirtti. Geçen yıl iPhone 12 için de benzer bir gecikme yaşanmıştı.

Mart 2020’de, iPhone 12 serisinin beklenen Eylül lansmanından altı ay önce Mohan, yeni modellerin Ekim ayının sonlarına kadar satışa çıkmayacağını söylemişti.

Bank of America analistleri, COVID-19 salgınının tedarik zincirine etkisi nedeniyle, 5G iPhone serisinin bir ay gecikebileceğini tahmin etti.

Tahmin doğru çıktı, hatta dört modelden ikisi için gecikme daha uzun sürdü. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro, müşterilere 23 Ekim’de ulaştı, mini ve Pro Max ise ancak 13 Kasım’da piyasaya çıktı.

Mohan, Apple’ın tedarik zincirindeki şirketlerle yaptığı kontroller sonucunda iPhone 15’in de gecikebileceğini ancak bu gecikmenin “birkaç hafta” süreceğini söylüyor.

Mohan’ın raporunu Barron’s dergisi de gördü.

Mohan, Apple hisseleri için hedef fiyatını 190 dolardan 210 dolara yükseltti, ancak hisse için Nötr değerlendirmesini tekrarladı. Eylül 2023 mali yılına ilişkin iPhone satışlarıyla ilgili tahminlerin kaçırılma ihtimaline dikkat çekti.

Mohan’a göre Haziran çeyrek sonuçları, muhtemelen tahminlere uygun olacak, ancak dördüncü çeyrek rehberliği piyasayı hayal kırıklığına uğratabilir. Mohan’ın incelemelerine göre iPhone 15’in lansmanı birkaç hafta gecikebilir ve yeni nesil telefonun piyasaya sürülmesi Aralık çeyreğine kadar uzayabilir. Şimdi Eylül çeyreği gelirini 87.1 milyar dolar olarak tahmin ediyor, bu, 91.6 milyar dolar olan konsensüs tahmininden daha düşük.

Bu gecikmeler, Apple’ın finansal açıdan önemli. Eylül sonu lansmanı, erken satışları Apple’ın mali çeyreği olan Q4’e koyar. Ancak Ekim veya Kasım’a bir gecikme olursa, satışlar takip eden mali yıla kaydedilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz