Ana Sayfa Haberler Havacılıkta yeni dönem: Pilotlar, uçağı iPad ile kullanmak istiyor!

Havacılıkta yeni dönem: Pilotlar, uçağı iPad ile kullanmak istiyor!

0

Apple ve Air India’nın geçtiğimiz günlerde Apple’ın merkez ofisinde derinlemesine işbirliği fırsatlarını araştırmak için bir araya geldiğini ortaya koyan sızdırılmış bir Air India iç yazışması bulunuyor. Air India CEO’su Campbell Wilson da dahil olmak üzere havayolundan bir ekip, Apple’ın merkez ofisini ziyaret etti ve “daha da derin bir işbirliği” için bir toplantı düzenlendiği belirtilen bu yazışma, Wilson tarafından yazılmış ve havayolu çalışanlarına e-posta yoluyla iletilmişti.

Geçmişte Apple ve Air India, pilotların uçuş içi navigasyonunu iyileştirmek için iPad tabletlerinin kullanımını tartışmışlardı. Delta Airlines, 2021 yılında bazı pilotlara iPad cihazları dağıtarak uçuş sırasında uçuş haritalarını, ekipman kılavuzlarını ve diğer verileri çağırabilmelerine yardımcı olmuştu. iPad, pilotların taşıdığı 40 kiloya kadar çıkabilen uçuş çantasının yerine geçmişti. Delta, tabletin kokpitte bulunmasının yer ekipleriyle daha hızlı iletişime geçmeyi sağlaması umuduyla bu adımı atmıştı.

Air India’nın pilotları için de benzer bir düşünce olduğu görünüyor. Ocak ayındaki haberlere göre, havayolu pilotları için iPad tabletleri almaya başlamıştı. Bu cihaz, yolcular için de bazı kullanım alanlarına sahip. Air India’nın mevcut CEO’su, daha önce Singapur Havayolları’na ait bütçeli bir taşıyıcı olan Scoot Pte’nin üst düzey yöneticisiyken, uçuş içi eğlence ekipmanını kaldırmış ve yerine iPad’leri koymuştu. Scoot, tablet kiralama işinden gelir elde etmiş ve yolcular, havayolunun kullandığı ekranlardan daha iyi bir çözünürlükte daha geniş bir eğlence seçeneği sunabilmişti. Havayolu için daha da önemlisi, yakıt tasarrufu ve dönüştürülen uçaklara eklenen ek kapasite sağlamış olmaktı. iPad’leri uçuş içi eğlence için kullanan uçakların ağırlığı %7 azalmış, böylece havayolu yakıt maliyetlerinden tasarruf ederken yolcu kapasitesi %40 artmıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz