Ana Sayfa Apple iPhone 15 yılan hikayesine dönüyor: Tanıtım tarihi ertelenebilir!

iPhone 15 yılan hikayesine dönüyor: Tanıtım tarihi ertelenebilir!

0

Bilindiği üzere iPhone serilerinin tanıtım tarihleri genel olarak Eylül ayı içerisinde yapıyor. Bir nevi Apple geleneği diyebiliriz. Ancak iPhone 15 serisinde bu gelenek bozulacak gibi. Ortaya çıkan bazı sorunlar iPhone ailesinin yeni serisi için tanıtım tarihlerini erteliyor. Peki iPhone 15 serisi ne zaman tanıtılacak? Neden tanıtım tarihi ertelenecek? İşte konuyla alakalı sıkça sorulan sorular ve cevaplarını içeren haberimiz…

iPhone 15 serisi ne zaman tanıtılacak? Tanıtım tarihi erteleniyor mu?

Apple yeni iPhone modellerini genellikle Eylül ayında tanıtmayı seviyor. Bu bir nevi marka geleneği gibi bir durum. Hatta sevgili okurlarımızın da dikkatini çekmiştir Apple genellikle Mart veya Nisan ayında yeni bir renk seçeneğini de son nesil iPhone serisine ekler. iPhone 14 içinse Mart ayında yeni sarı renk aileye katılmıştı. Fakat tüm bu gelenekler iPhone 15 serisi için bozulacak gibi gözüküyor.

Son çıkan haberlere göre Apple iPhone 15 serisi için tedarik sorunları yaşıyor. Marka yeni tasarımında kasa oranını iPhone 14 serisi ile yakın tutarken ekran oranını büyüttü. Tabi bu yeni tasarım standart iPhone ekranlarında da değişim anlamına geliyor. Apple bu konuda iki büyük panel üreticisi ile çalışmaya başladı. LG ve Samsung. Koreli üretici Samsung ürettiği panellerin testini başarıyla tamamladı. Ancak LG’de durumlar biraz daha farklı.

iPhone “S” devri kapandı mı?

LG üretimini yaptığı panellerde test sorunları yaşıyor. İncelen çerçeve oranları sebebiyle LG üretimi ekranlar dayanıklılık testinde başarılı olamıyor. Bu daha çok iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerini etkilediği için ailenin standart modeli iPhone 15 için tanıtım tarihini etkilemeyebilir ancak tek bir telefonla sahneye çıkmak istemeyen Apple için erteleme sebebi de olabilir.

Çıkan haberlere göre en çok bilinen ve güçlü bir sebep olan ihtimal LG tarafından üretilen panellerle ilgili. Bir de buna ek olarak Bank of America’da küresel menkul kıymetler analisti olan Wamsi Mohan tarafından gelen bir açıklama var. Mohan’a göre tanıtım tarihinin Ekim’den Aralık’a kadar süren dördüncü çeyreğe kayabileceğini söyledi ve üçüncü çeyreğe ilişkin rehberliğin olası gecikme nedeniyle Wall Street analistlerini hayal kırıklığına uğratabileceğinden endişe ettiğini belirtti. Mohan ertelemeye neden olan senaryoyu tam olarak dillendirmedi ancak iPhone 15 serisinin tanıtım tarihinin erteleneceğini kesin bir dille belirtti. Apple’dan hala konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz