Ana Sayfa Haberler M3 işlemcili MacBook için bir süre daha beklemek zorundayız

M3 işlemcili MacBook için bir süre daha beklemek zorundayız

0

Apple’ın M2 çipini tanıttığı 13 inç MacBook Pro ve 13 inç MacBook Air’in üzerinden bir yıl geçti ve şimdi gözler M3 çipine çevrildi. M2 MacBook Pro, 13 inç, 14 inç ve 16 inç olmak üzere üç farklı boyutta sunuluyor. Ancak, 13 inç MacBook Pro, diğer modellerden farklı özelliklere sahip. M2 Pro ve M2 Max seçenekleri sunmuyor, eski bir tasarımı kullanıyor, mini-LED ekranı yok ve daha düşük çözünürlüklü bir web kamerasına ve bağlantı noktalarına sahip olduğu için pek tercih edilmiyor.

M2 çipi, M1’e kıyasla beklenen büyük bir performans artışı sağlamamış gibi görünüyor. Bunun nedeni, M2’nin aynı TSMC 5nm düğümünde üretilmiş olması. M2, çekirdek yapılandırması ve saat hızı açısından farklılık gösteriyor, ancak performans artışı daha sıcak bir sistemle sonuçlanmış.

Apple’ın yeni Macbook Pro modelleri için tek sürprizi bu olmayabilir!

Ancak, M3 çipi bir sonraki büyük adım olarak görülüyor. TSMC’nin 3nm işlemine geçilmesi (N3E olarak da bilinir), transistör sayısında ve verimlilikte gerçek bir artış anlamına gelir. M3 hakkında fazla detay yok, ancak daha anlamlı bir performans artışı bekleniyor. Apple’ın bu MacBook Pro modelleri için başka sürprizleri olabilir, ancak şu an için beklememiz gerekiyor.

Ancak, M3 MacBook Pro modellerinin muhtemelen en erken 2024 baharında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor ve hatta daha da geç olabilir. Bu nedenle, bu modelleri beklemek isteyenlerin alışveriş sürecinin biraz daha uzun sürebileceği belirtiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz