Ana Sayfa Haberler Apple, iPhone 15 ile küresel bir ilke adım atacak!

Apple, iPhone 15 ile küresel bir ilke adım atacak!

0

Tipster RcloudS tarafından atılan bir tweet’e göre, yaklaşan iPhone 15 serisi, hibrit lens teknolojisi kullanan ilk küresel akıllı telefonlar olacak. Birincil Geniş kameralar için kullanılan lensler, bir cam element ve 6 plastik elementten oluşacak.

Şu anda, iPhone 14 serisi birincil Geniş kameralarındaki lensler yedi plastik elementten oluşuyor. Diyafram açıklığı f/1.7 olacak, bu da iPhone 14 Pro modellerindeki f/1.79 diyafram açıklığına göre hafif bir yükseltme, ancak iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta bulunan f/1.5 diyafram açıklığına göre düşüş anlamına geliyor.

İçerik, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki lensler için daha geniş diyafram açıklığıyla (%15-20 daha fazla ışık yakalayacağından dolayı) bu cihazların birincil Geniş kameralarının daha iyi renklere sahip gelişmiş görüntüler üreteceğini belirtiyor.

Daha fazla ışığın kameranın yakalamasına izin vermesi, düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğrafların daha iyi görünmesini ve aynı zamanda fotoğrafçının daha hızlı enstantane hızlarında çekim yapabilmesini sağlıyor.

Ayrıca arka plandaki unsurları bulanıklaştırarak ön planda bulunan konuyu daha belirgin hale getiren “bokeh” efekti iyileştilerebilir. Bu yılın tüm dört iPhone 15 modelinin 48MP Sony IMX803 görüntü sensörü kullanması bekleniyor. Bu, şu anda iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te kullanılan sensörler aynı.

Tanıtım için hala en az 6 hafta var

Önümüzdeki yılın iPhone 16 Pro Max’inin söylentilere göre sekiz elementten oluşan birincil Geniş kamerası olabilir. Hibrit yola devam ederken, lens iki cam element ve altı plastik elementten oluşacaktır. İddiaya göre gelecek yılın en üst seviye iPhone modeli, telefoto ve ultra geniş kameralar için de beş ve altı elementli hibrit lensleri tanıtabilir; bunlar muhtemelen yine Sunny Optical Technology tarafından tedarik edilecek. Apple’ın iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’i tanıtmasına bugünden itibaren altı haftadan biraz fazla bir süre kalmış olabilir.

Ayrıca Apple’ın yeni Apple Watch Series 9 saatleri, ikinci nesil Apple Watch Ultra ve muhtemelen diğer cihazları da yakın zamanda tanıtılabilir. Tipster tarafından atılan tweette, hibrit lens teknolojisinin şu anda yalnızca Çinli markalar tarafından yurt içinde satılan modellerde kullanıldığı söyleniyor ve bu da iPhone 15 serisinin bu teknolojiyi küresel olarak satılan telefonlarda ilk kullanan cihazlar olacağı anlamına geliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz