Ana Sayfa Haberler Apple, watchOS 10 Beta sürümünü çıkardı

Apple, watchOS 10 Beta sürümünü çıkardı

0

Apple, watchOS 10’un dördüncü sürümünü geliştirici beta katılımcılarına test etmeleri için dağıttı. Beta programındaki geliştiriciler, en son sürümleri Apple Developer Center üzerinden veya cihazlarını beta yazılımı ile güncelleyerek edinebilirler. Genellikle geliştirici sürümlerinin hemen ardından Apple Beta Yazılım Programı aracılığıyla halka açık beta sürümleri sunulur.

Dördüncü sürüm, 5 Temmuz’daki üçüncü beta sürümünün yerini alıyor. İlk beta sürümü ise WWDC ana konuşması sonrasında 5 Haziran’da görülmüştü. watchOS 10’un bu ana güncellemesinde yapılan değişiklikler, çoğunlukla saat yüzleri ve widgetlar üzerinde odaklanıyor. Smart Stack adı verilen widgetlar ve faydalı bilgileri listeleyen bir özellik ekleniyor ve bunu kontrol etmek için Digital Crown çevriliyor; aynı zamanda Kontrol Merkezi’ni de açmak için kullanılabiliyor.

watchOS 10 için yeni Palette ve Peanuts saat yüzleri de ekleniyor. Apple’ın temel uygulamaları, daha fazla göz atılabilir bilgi sağlamak ve ekranda daha fazla alan kullanmak için güncelleniyor.

Uygulamalar arasında daha uyumlu bir yapı sağlamak için, Apple, üçüncü taraf uygulamaların geliştiricilerine kullandığı tasarım dilini sağlıyor.

Yeni gelişmelerin bazıları:

Fitness tarafında, bisikletçiler kadans, hız ve gücü izlemeye yardımcı olacak yeni görünümler elde ediyor ve bunlarla birlikte genişletilebilir tam ekranlı yeni bir iPhone Canlı Etkinlik özelliği sunuluyor.

Doğa yürüyüşü antrenmanları, son cep telefonu bağlantı noktası ve son acil arama bağlantı noktası gibi önemli güvenlik noktalarını içerir. Ayrıca Yükseklik Görünümü, Topografik Haritalar ve yol aramaları gibi özellikler bulunuyor.

AppleInsider ve Apple, kullanıcıların beta işletim sistemlerini veya diğer beta yazılımlarını “kritik öneme sahip” veya ana cihazlara kurmamalarını şiddetle öneriyor, çünkü veri kaybına neden olabilecek küçük sorunların olma ihtimali her zaman var. Test edenler, beta sürümünü ikincil veya kullanılmayan ürünlerine kurmalı ve kritik verilerinin yeterli yedeklemelerini her zaman sağlamalıdır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz