Ana Sayfa Haberler Apple, “yanlışlıkla” iPhone 15’te bulunan “Action Button” bilgilerini sızdırdı

Apple, “yanlışlıkla” iPhone 15’te bulunan “Action Button” bilgilerini sızdırdı

0

Apple, iPhone 15 Pro serisinde fiziksel sessiz anahtarını kaldırarak onun yerine programlanabilir bir “Action Button” (Eylem Düğmesi) ekleyecek. Bu yeni düğme hakkında daha önce bize fikir verebilecek kadar bilgimiz vardı, ancak sızıntılar ve söylentilerle onun işlevini kesin olarak belirlemek mümkün değildi. Ancak şimdi Apple, iPhone 15 Pro Action Button’ın ne yapabileceğini kazara sızdırmış gibi görünüyor.

Şirket, dün geliştiricilere dördüncü iOS 17 beta sürümünü yayınladı. Bu yazılımda bulunan kod parçaları iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki Action Button’ın dokuz farklı işlevi olabileceğini gösteriyor. Bu işlevlerin şunları içerebileceği düşünülüyor:

  1. Erişilebilirlik: Kullanıcıların Hızlı Erişim özelliklerine, örneğin Assistive Touch’a anında erişmelerine olanak tanıyan bir seçenek olabilir.
  2. Kısayollar: Kullanıcıların Kısayollar uygulamasında oluşturdukları herhangi bir kısayolu çalıştırmalarına izin verebilir.
  3. Sessiz Mod: Mevcut iPhone’lardaki sessiz anahtarının işlevini yerine getirecek, oldukça açıklayıcı bir seçenek.
  4. Kamera: Kullanıcıların hızlıca kamera uygulamasını başlatmalarına olanak tanıyan bir seçenek olabilir.
  5. El Feneri: Telefonun fenerini kolayca açıp kapamak için basit bir yol sunar.
  6. Odak Modu: Kullanıcıların Odak modunu açıp kapamasına izin verecek bir işlev olabilir.
  7. Büyüteç: iPhone’un kamera uygulamasındaki büyüteci başlatmaya yönelik bir seçenek.
  8. Çeviri: Kullanıcıların hızlıca Çeviri uygulamasını başlatmalarına izin verebilir.
  9. Ses Notları: Kullanıcıların hızlıca sesli not kaydetmelerine olanak tanıyan bir seçenek olabilir.

Action Button, iOS 17 beta’da ortaya çıkan tüm özelliklerle oldukça çok yönlü görünüyor. Apple’ın muhtemelen daha fazla ek özellik hazırlaması da olası. Şirketin Eylül ayında muhtemelen gerçekleşecek olan sonbahar lansman etkinliğinde neler sunacağını bekleyip göreceğiz. Resmi lansmandan önce, iPhone 15 ile ilgili net bilgiler almamız henüz mümkün değil, bu özellikler aynı beta sürümlerinde olduğu gibi değişebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz