Ana Sayfa Haberler Elon Musk paraya doymuyor!

Elon Musk paraya doymuyor!

0

Elon Musk, Apple’ın CEO’su Tim Cook ile görüşerek App Store’un komisyon kurallarını değiştirme umuduyla öncekilerin başaramadığı bir şey yapmayı hedefliyor. Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, içerik oluşturanları desteklemenin faydalarını vurgulayarak, bu politikada değişiklik yapmak için Tim Cook ile konuşacağını belirtmişti.

Şu an için Twitter kullanıcıları, iOS uygulaması aracılığıyla diğer kullanıcılara abone olup onları her ay destekleyebiliyor. Bu abonelikler, Apple’ın uygulama içi satın alma sistemini kullandığı için App Store yönergeleri gereği Apple %30 kesinti yapıyor.

Twitter tarafında, Musk, bu aboneliklerden elde edilen gelire ilişkin bir değişiklik yapıyor. Daha önce, Twitter ilk 12 ay için hiçbir kesinti yapmazken, sonrasında %10 kesinti yapıyordu. Şimdi, Musk, Twitter’ın toplam ödeme miktarı 100.000 doları aştığında %10 kesinti yapacağını, ancak ilk 12 ayın hala ücretsiz olacağını belirtiyor.

Musk, Apple’ın anlaşmasını şöyle düzenlemesini umuyor (muhtemelen umutsuzca): Apple sadece Twitter’ın elde ettiği gelirin %30’unu alacak şekilde ayarlamalı, tüm abonelik işlemlerinin toplam değerini değil.

Elon Musk daha önce Apple’ın App Store yönergelerini eleştiren ve “gizli” App Store ücretini “İnternet üzerinde %30 vergi gibi” nitelediği olmuştu. Aynı zamanda, App Store kuralları nedeniyle Apple ile yıllardır süren bir yasal mücadele içinde olan Epic Games’e destek verdiğini ifade etmişti.

Musk, geçen Kasım ayında Apple Park’a giderek Tim Cook ile buluşmuştu. O zamanlar Musk, Apple CEO’suyla “iyi bir görüşme” yaptığını söylemişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz