Ana Sayfa Haberler Apple bataryalarını kullanıcı dostu yapmamakta kararlı

Apple bataryalarını kullanıcı dostu yapmamakta kararlı

0

Apple’ın bir sonraki iPhone modelleri, kullanıcı tarafından değiştirilebilir bataryalar içermeyebilir. Bu durum, Apple’ın Donanım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı John Ternus’un Alman YouTube röportajında yaptığı açıklamalardan anlaşılmakta.

2027 yılında yürürlüğe girecek olan yeni Avrupa Birliği (AB) batarya düzenlemeleri, telefon üreticilerinin bataryaların tüketiciler tarafından nispeten kolaylıkla değiştirilebilmesini sağlamasını gerektirecek. Ancak Apple, yeni gereksinimlere karşı direnmeye devam edecek gibi görünüyor.

Ternus, iç bileşenleri daha bakım yapılabilir hale getirmenin, onları ayrılabilir ve çıkarılabilir hale getirerek potansiyel arıza noktaları ekleyebileceğini açıkladı.

iPhone’un IP68 derecesine vurgu yaparak, kolayca değiştirilebilir bir iPhone bataryasının, her şeyi su geçirmez hale getirmek için kullanılan yüksek teknolojili yapıştırıcılar ve sızdırmazlık maddeleri nedeniyle tehlikeye girebileceğini vurguladı.

Apple’ın mevcut veya gelecekteki EU düzenlemelerini göz ardı etmeye veya bunları çevrelemeye çalıştığı gibi görünmesine rağmen, söz konusu mevzuat metni yorumlama fırsatı sunmaktadır.

Düzenleme, ticari olarak temin edilebilen araçlarla bataryanın özel araçlar, ısı enerjisi veya çözücüler kullanmadan çıkarılabilmesini tanımlar. Bu da basit araçlarla kolayca çıkarılabilir bataryalara geri dönüşü açıkça zorunlu kılmamaktadır.

Uyumluluğun sağlanması için karşılaşılan en büyük zorluk, telefonların kapatılmış tutmak için kullanılan yapışkanlardır ve Apple ve diğer şirketlerin 2027 yılına kadar bu konuda nasıl bir çözüm üreteceği belirsizdir.

Birçok şirket telefonlarını daha kolay kullanıcı tarafından tamir edilebilir hale getirme yolunda ilerlerken, sorun bakımı, dayanıklılığı ve özellikleri dengede tutmaktadır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz