Ana Sayfa Apple Apple’ın en son kazanç raporu: Mac geçişi tamamlandı ve yeni Mac modelleri

Apple’ın en son kazanç raporu: Mac geçişi tamamlandı ve yeni Mac modelleri

0

Apple CEO’su Tim Cook ve CFO Luca Maestri, şirketin aslında oldukça iyi durumda olduğunu ifade ettiler. Özellikle, Apple bu çeyrekte, Intel tabanlı Mac Pro modellerini, M2 Ultra adı verilen yeni bir yonga seti ile güçlendirilmiş Apple Silicon tabanlı modellerle değiştirerek, Apple Silicon’a tam bir geçiş gerçekleştirdi.

Başlangıçta Apple, Apple Silicon’a geçişi ilk açıkladığında, bu geçişi bir yıl içinde tamamlamayı hedefliyordu. Ancak planlar değişti ve bu geçiş süreci daha fazla zaman aldı. Bu nedenle, Intel tabanlı Mac Pro modelleri bu dönemde yerini, M2 Ultra ile güçlendirilmiş Apple Silicon modellerine bıraktı.

Apple’ın üçüncü çeyrek kazanç toplantısında yansıyan geleceğe dair büyük adım: Apple Silicon geçişi ve yeni Mac modelleri

Apple’ın üçüncü çeyrek kazanç toplantısında, CFO Luca Maestri, Mac ürün grubunun Apple Silicon’a geçişinin başarıyla tamamlandığını ve bu dönemde Mac alanların neredeyse yarısının ilk defa Mac kullanıcıları olduğunu belirtti.

Gelir tarafında, Mac ürün grubunun geliri bu dönemde biraz düşüş yaşayarak 6.8 milyar dolar oldu ve bu, bir önceki yıla göre %7’lik bir düşüş anlamına geliyor. Ancak Apple, Mac ürün grubuna olan ilgisini koruyor ve Apple Silicon’a geçişin, hem mevcut kullanıcıları yenilemeye teşvik ettiğini hem de yeni kullanıcıları çektiğini belirtiyor.

Bu dönemde Mac satın alanların neredeyse yarısı daha önce hiç Mac kullanmamış kişilerden oluştu. Ayrıca, ABD’deki Mac kullanıcılarının memnuniyet oranı %96 olarak raporlandı.

Apple CEO’su Tim Cook da aynı görüşleri paylaşarak, tüm Mac ürün yelpazesinin tamamen Apple Silicon’a geçtiğini ifade etti. Aynı dönemde, yeni MacBook Air modelini tanıttı, bu modeli dünyanın en iyi 15 inç dizüstü bilgisayarı olarak nitelendirdi. Ayrıca, M2 Max, M2 Ultra, Mac Studio ve Mac Pro gibi güçlü yeni Mac modellerini de duyurdu.

Bu açıklamaların amacı, Mac gelirlerindeki düşüşle ilgili endişeleri yatıştırmak olarak düşünülüyor. Üçüncü çeyrekte Mac geliri bir önceki yıla göre düşüş yaşadı ve analistlerin tahminlerinin altında kaldı.

Ancak Apple, geleceğe dair temkinli bir yaklaşım sergiliyor. CFO Luca Maestri, gelecek çeyreklerde hem Mac hem de iPad gelirlerinde “yıllık bazda çift haneli oranda” bir düşüş beklediklerini belirtti. Bu düşüşün sebebi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla tedarik zorlukları.

Son olarak, Apple Silicon geçişi tamamlandığına göre, Mac ürün grubunun bir sonraki adımı M3 yonga serisi olacak. Bu yeni yonga seti, hem performans hem de verimlilik açısından büyük bir gelişme vaat ediyor. İlk M3 yonga setli Mac modellerinin Ekim ayında tanıtılması bekleniyor. Bu modeller arasında 13 inç MacBook Air, 13 inç MacBook Pro ve 24 inç iMac bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz