Ana Sayfa Apple M3 çipe sahip olacak yeni modeller: Apple’ın yeni nesil Mac serisi geliyor!

M3 çipe sahip olacak yeni modeller: Apple’ın yeni nesil Mac serisi geliyor!

0

Apple, Ekim ayında beklenen bir lansman öncesinde yeni M3 çipli Mac’lerin testlerini hızlandırıyor. Son raporlara göre, Apple, “Mac15,12” adını taşıyan yeni bir Mac modelini test ediyor. Bu, muhtemelen Mac mini’nin güncel bir versiyonu olacak ve içinde M3 çipi olması muhtemel.

Yeni M3 çipli Mac mini: işlemci, GPU ve RAM özellikleri

Test aşamasındaki M3 destekli Mac, 8 çekirdekli bir işlemci, 10 GPU ve 24GB RAM ile donatılmış. İşlemcinin içinde 4 verimli ve 4 yüksek performanslı çekirdek bulunuyor. Bu, şu anki Mac mini’nin M2 versiyonuyla benzer özelliklere sahip, fakat yeni M3 çipiyle güncellenmiş.

Apple’ın test ettiği versiyon büyük olasılıkla temel model, ama başlangıçta sunulan 8GB RAM yerine 24GB RAM ile donatılmış olabilir. Bu yeni Mac, muhtemelen bir sonraki nesil Mac mini’yi temsil ediyor.

Rapor ayrıca, temel M3 çekirdek sayılarının temel M2 çekirdek sayılarına yakın olduğunu, ancak M3 Pro’nun biraz daha fazla performans sunduğunu gösteriyor. Temel M3 Pro çipi, 12 CPU çekirdeği ve 18 GPU çekirdeği sunabilirken, M2 Pro’da 10 CPU çekirdeği ve 16 GPU çekirdeği bulunuyor.

Kaynaklara göre görülen altı farklı M3 destekli Mac modeli bulunuyor:

  • M3 13 inç MacBook Air
  • M3 15 inç MacBook Air
  • M3 13 inç MacBook Pro
  • M3 iMac
  • M3 Pro ve M3 Max 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’lar
  • Muhtemel M3 Mac mini

M3 çipi, daha küçük bir 3nm üretim süreci kullanılarak üretilecek. Bu, çip üzerindeki transistörler arasındaki mesafeyi azaltarak daha iyi performans ve verimlilik sağlar.

İlk M3 çipli Mac’lerin Ekim ayında duyurulacağını belirtmişti. İlk ürün yelpazesi, MacBook Pro, iMac ve MacBook Air modellerini içerebilir. Ancak temel model M3 Mac mini’nin bu dönemde tanıtılıp tanıtılmayacağı henüz kesin değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz