Ana Sayfa Apple Microsoft’un ChatGPT benzeri yapay zeka uygulaması tarayıcılara geliyor

Microsoft’un ChatGPT benzeri yapay zeka uygulaması tarayıcılara geliyor

0

Microsoft, ChatGPT benzeri bir yapay zeka uygulamasını altı ay önce başlatmıştı. Ve şimdi, bu teknolojiyi Safari gibi tarayıcılara getirme planlarını duyurdu. Yani, yakında bu yapay zeka deneyimini tarayıcılar üzerinden de yaşayabileceğiz.

Microsoft’un yeni Bing deneyimi üçüncü taraf tarayıcılarda ve mobil cihazlarda

Başlangıçta Bing adlı arama motoru, birçok sorun ve eleştiriyle karşılaşmıştı. Ancak Microsoft, bu teknolojiyi daha da ileri götürmek istediğini gösterdi. İlk adım olarak, Bing uygulaması ve Microsoft Edge tarayıcısında kullanıma sunuldu. Hemen ardından Office 365’e entegre edildi ve şimdi daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Microsoft’un yayınladığı bir blog gönderisine göre, yakında üçüncü taraf tarayıcılarda ve mobil cihazlarda yapay zeka destekli yeni Bing deneyimini yaşamamız mümkün olacak. Bu adım, Bing’in özet cevapların, görsel oluşturmanın ve benzeri yeteneklerinin daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulmasını sağlayacak.

Microsoft, kullanıcılarına hala Bing’i tercihen Microsoft Edge tarayıcısında kullanmalarını öneriyor. Bu nedenle, rakip tarayıcılarda Bing’in bazı yetenekleri kısıtlanmış olacak. Microsoft Edge kullanıcıları ise daha uzun sohbetler, sohbet geçmişi ve tarayıcıya entegre edilmiş daha fazla Bing özelliğine erişebilecekler.

Bu duyuru, Microsoft’un yapay zeka özelliklerini başlattığı altı ayı kutlama amacıyla geldi. Şirket ayrıca, bu altı ay boyunca Bing’e bir milyardan fazla talep geldiğini bir YouTube reklamıyla duyurdu. Microsoft, ilk altı ayın başarısından memnun olduklarını ancak önümüzdeki altı ay için çok daha heyecanlı olduklarını belirtiyor.

Ayrıca, Apple’ın son zamanlarda kendi ChatGPT uygulamasını içsel kullanım için geliştirdiğini de biliyoruz. Apple uzun süredir yapay zeka alanında çalışmalar yapıyordu ve bu adım da bunun bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz