Ana Sayfa AirPods Akıllı Ses seçenekleri: AirPods Pro 2’nin ileri ayarları

Akıllı Ses seçenekleri: AirPods Pro 2’nin ileri ayarları

0

AirPods Pro 2 kulaklıkların heyecan verici yeniliklerini ve telefon görüşmelerinde sağladığı kullanışlı çözümleri öne çıkarıyor. Kulaklıkların Gürültü İptali, Şeffaflık ve “kapalı” mod gibi üç farklı gürültü kontrol seçeneği olduğu belirtiliyor

Modları otomatik ayarlayan kulaklık

AirPods Pro 2 kulaklıkların üç farklı gürültü kontrol modu bulunuyor. Birincisi Gürültü İptali, bu modda çevrenizdeki sesleri keserek dışarıdaki sesleri azaltıyor. İkincisi Şeffaflık modu, kulaklarınız tıkandığında çevredeki sesleri içeri alıyor. Üçüncüsü ise “kapalı” mod; bu mod, AirPods Pro öncesindeki kulak içi kulaklıkların kalitesiz ve mat sesini hatırlatıyor. Büyük ihtimalle ya Gürültü İptali ya da Şeffaflık modunu kullanıyorsunuzdur.

Yeni bir özellik olan “Adaptif Ses” tanıtılıyor. Bu özellik, diğer iki moda ihtiyaç duymadan önce kullanışlı bir şekilde çalışıyor. Adaptif mod, çevrenin durumuna bağlı olarak Şeffaflık modunu ve Aktif Gürültü İptalini birleştiriyor ve en iyi ses deneyimini sunuyor. Bu özellik oldukça etkili bir şekilde çalışıyor.

Adaptif Ses sayesinde, örneğin bulaşık yıkarken Şeffaflık modunu kullanabilirsiniz; sonra elektrikli süpürgenizi açtığınızda kulaklıklar otomatik olarak Gürültü İptali moduna geçer. Mod değişikliklerini fark etmezsiniz çünkü ses kalitesi sürekli olarak korunur. Etrafınızdaki seslerin tekrar duyulabilir hale gelmesi, olan biteni fark ettiğinizde sizi etkileyebilir.

AirPods Pro 2 ile gelen yeni özellik

AirPods kulaklıklar her zaman, sesi durdurup etrafınızdaki seslere odaklanmanızı sağlama konusunda başarılı olmuş. Otomatik Duraklatma özelliği sayesinde bir AirPod’u kulaklarınızdan çıkarınca ses otomatik olarak durur, bu da kullanışlı bir özellik.

Konuşma Farkındalığı ise benzer bir fikrin yeni bir yorumu gibi. Eğer Konuşma Farkındalığı özelliği açıksa, AirPods Pro 2 kulaklıkları önünüzde konuşan kişilerin sesini artırırken, arka plandaki gürültüyü azaltabilir. Bu özellik sayesinde barda veya kalabalık bir ortamda bile rahatça konuşmak mümkün hale geliyor.

Sonuç olarak, AirPods kullanıcıları artık müzik dinlerken veya biriyle selamlaşırken kulaklıklara dokunmadan iletişim kurabilecekler. Bu özellik, daha rahat ve kullanışlı bir deneyim sunuyor.

AirPods Pro 2 telefon görüşmeleri ve yeni özellikler

AirPods kulaklıklar, telefon görüşmelerinde kullanılıyor. Telefon görüşmesi sırasında, kendini sessize almak istediğinde AirPods’ların saplarından basitçe sıkıştırarak sessize alabilirsin. Sesi tekrar açmak için aynı şekilde basman yeterli olacaktır. Bu özelliği kullanarak telefona dokunmana gerek kalmaz.

“Kişiselleştirilmiş Ses” adında yeni bir özellik bulunuyor. Bu özellik sayesinde, AirPods’lar çevre koşullarını ve dinleme tercihlerini anlayarak medya deneyimini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Bir başka özellik olan “Otomatik Geçiş” ise farklı Apple cihazları arasında geçişi kolaylaştırıyor. Apple’a göre, bu özellikle cihazlar arasındaki bağlantı süresi daha hızlı ve güvenilir hale gelecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz