Ana Sayfa Apple Apple’ın yeni iPhone 16 Serisi’nde yer alacak yenilikleri ve özellikler

Apple’ın yeni iPhone 16 Serisi’nde yer alacak yenilikleri ve özellikler

0

Hong Kong merkezli yatırım firması Haitong International Securities’ın teknoloji analisti Jeff Pu’ya göre, yaklaşan iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri oldukça ilgi çekici özelliklerle donatılacak.

Pu’nun bugün yayımlanan teknoloji endüstrisi hakkındaki bir araştırma notunda ortaya koyduğu bilgilere göre, bu yeni iPhone modelleri Wi-Fi 7 desteği ve güncellenmiş 48 megapiksel Ultra Geniş kamera lensi gibi özelliklere sahip olacak.

Yeni nesil iPhone’larda Wi-Fi 7 desteği

Wi-Fi 7 adı verilen yeni bir teknoloji geliyor. Bu teknoloji sayesinde Wi-Fi 7 cihazları, aynı anda üç farklı frekansta veri gönderip alabilecek. Bu da daha hızlı internet demek, yani web sayfalarının daha çabuk yüklenmesi gibi.

Aynı zamanda gecikme süresi daha az olacak, yani internete bağlandığınızda beklemek zorunda kalmayacaksınız. Bağlantınız da daha güvenilir olacak, yani kopma veya yavaşlama gibi sorunlarla daha az karşılaşacaksınız.

Apple şu anda Wi-Fi 6E desteği sunuyor. Bu da demek oluyor ki Apple’ın bazı cihazları Wi-Fi 6E teknolojisini kullanabiliyor. Wi-Fi 6E’nin en büyük avantajı, daha geniş bir yoldan daha fazla veri taşıyabilmesi. Yani daha hızlı ve daha iyi bağlantı sağlıyor.

Apple, iPad Pro, MacBook Pro, Mac Studio, Mac Pro ve Mac mini gibi cihazlara Wi-Fi 6E desteği ekledi. Ve yakında çıkacak olan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in de bu teknolojiyi kullanabileceği düşünülüyor.

48 Megapiksel ultra geniş lens ile gelen yenilikler

48 megapiksel Ultra Geniş lens Yeni iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinde yer alıyor. Bu değişiklik, düşük ışıklı ortamlarda daha iyi fotoğraflar çekmeyi sağlayacak.

Şu anki iPhone 14 Pro modellerinde, 48 megapiksel Ana lens özel bir teknoloji kullanarak düşük ışıklı fotoğrafları geliştiriyor. Yeni iPhone 16 Pro modellerinde bu teknoloji Ultra Geniş lensine de uygulanıyor, böylece daha fazla ışık yakalama imkanı olacak.

Ayrıca, yeni iPhone 16 Pro’lar Ultra Geniş modunda 48 megapiksel ProRAW fotoğraflar çekebilecek. Bu tür fotoğraflar daha fazla ayrıntı içeriyor ve düzenleme için daha fazla esneklik sunuyor, ayrıca büyük boyutlarda basılabilirler.

Piyasaya çıkış tarihi

Apple’ın Eylül 2024’te iPhone 16 serisini tanıtması bekleniyor, bu nedenle cihazların piyasaya sürülmesine daha bir yıl kadar var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz