Ana Sayfa Apple Google Maps’in iPhone 14 Pro Max için yeni özelliği

Google Maps’in iPhone 14 Pro Max için yeni özelliği

0

Google Maps’in iPhone için son sürümü, Live Activities adında bir özellik sunuyor. Bu özellik, tek bir bildirimde hem yol tariflerini hem de varış zamanını gösteriyor.

Yol tariflerini kilidi açmadan takip etme imkanı

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, uygulamayı açmadan veya telefonu kilitten açmadan yolda olduklarını takip edebiliyorlar. Ayrıca iPhone 14 Pro Max’teki Dinamik Ada’da da bu özellikten yararlanabiliyorlar.


Bu özelliği ilk kez ortaya çıkaran bir teknoloji sitesine katkıda bulunan Steve Moser, Google Maps uygulamasının kod seviyesinde Live Activities adlı gizli referanslar bulunduğunu söyledi.

Bu referanslar, bu özelliğin henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve uygulamada çalışmadığını gösteriyor.

Live Activities’ın geliştirme aşamasındaki durumu


Google Maps ekibi, Live Activities özelliği ile kullanıcıların tek bir canlı güncellenen Kilit Ekranı bildiriminde sıra ile yönlendirmeleri ve tahmini varış zamanını görüntüleyebileceklerini açıkladı.

Bu sayede kullanıcılar, uygulamayı açmadan veya telefonu kilitten açmadan yol tariflerini takip edebilecekler.


Live Activities özelliği ayrıca iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’teki Dinamik Ada’da da yer alacak. Dinamik Ada, telefonun ekranının üst kısmında bulunan küçük bir alanda canlı olarak güncellenen bilgiler gösteren bir özellik.

Tanıtım ne zaman olacak?

Apple, büyük bir heyecanla beklenen Dinamik Ada’yı resmi olarak 12 Eylül’deki etkinliğinde tanıtacak


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz