Ana Sayfa Apple Apple’ın Marka savaşı: Smart Keyboard’in ismi için verilen mücadele

Apple’ın Marka savaşı: Smart Keyboard’in ismi için verilen mücadele

0

iPad için akıllı klavye üreten Apple, bu ürüne “Smart Keyboard” adını vermek istiyordu. Ancak ABD Patent ve Marka Ofisi, bu adın çok basit olduğunu ve ticari marka olarak kaydedilemeyeceğini iddia ediyordu.

Bu yüzden Apple, ofisle yıllardır hukuk mücadelesi veriyordu.

Uzlaşma sonrası merakla beklenen yeni isim

Apple’ın akıllı klavyesi, iPad kullanıcılarının çok sevdiği bir ürün. Bu klavye, iPad’e kolayca takılıyor ve yazmayı rahatlatıyor.

Klavye, şık, ince ve sorunsuz bir tasarıma sahip. Apple, bu klavyeyi 2015 yılından beri satıyor ve “Smart Keyboardadını beş yılı aşkın süredir kullanıyor.

Fakat ABD Patent ve Marka Ofisi, bu adın herkesin kullanabileceği genel bir tanım olduğunu düşünüyordu.

Ofis, Apple’ın bu adı kendine ait yapmasına izin vermiyordu. Bu nedenle Apple, ofise karşı dava açmıştı.

Apple’ın İtirazı Reddedildi

Dava 2018 yılında başlamıştı ve 2021 yılına kadar sürmüştü. Mahkeme, ofisin kararına katılmış ve Apple’ın itirazını reddetmişti. Ama Apple vazgeçmemiş ve başka bir mahkemeye gitmişti.

Şimdi ise iki taraf arasında bir uzlaşma olduğu açıklandı. Ancak bu uzlaşmanın detayları henüz belli değil. Sadece 2023 yılında kısa bir kararın verileceği söylendi.

Apple’ın akıllı klavyesinin adının ne olacağı merak ediliyor. Belki Apple istediği gibi “Smart Keyboard” adını kullanmaya devam edecek, belki de yeni bir isim bulacak. Bunu zaman gösterecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz