Ana Sayfa AirPods Apple, iPhone 15 ile Lightning bağlantı noktasına veda etti: USB-C’nin avantajları ve...

Apple, iPhone 15 ile Lightning bağlantı noktasına veda etti: USB-C’nin avantajları ve dezavantajları!

0

Apple, dört yeni iPhone 15 modelini tanıttı. Bu modeller, Lightning bağlantı noktası yerine USB-C bağlantı noktasına sahip. Apple, USB-C geçişini cihazların daha hızlı şarj olmasını ve daha iyi veri aktarımını sağlamak için yaptığını söyledi.

Apple, iPhone 15 ile Lightning bağlantı noktasını bıraktı!

Apple USB-C bağlantısının avantajları

USB-C bağlantı noktası, Apple’ın Mac bilgisayarlarında, iPad Pro ve iPad Air tabletlerinde zaten kullanılıyor. USB-C, diğer pek çok elektronik cihazda da yaygın olarak kullanılan bir standarttır. Bu nedenle, Apple’ın iPhone 15 ile USB-C’ye geçmesi, kullanıcıların farklı cihazlar için farklı kablolar kullanmasına gerek kalmayacağı anlamına geliyor.

Apple USB-C

USB-C, eski USB standartlarına göre birçok avantaja sahip ve bu avantajlar şu şekilde çeşitli başlıklar altında sıralanabilir:

  • Daha hızlı veri aktarımı sağlar.
  • Daha hızlı şarj etmeye olanak tanır.
  • USB-C, aynı zamanda görüntü aktarımı yapabilir.

Bu da cihazları harici monitörlere veya televizyonlara bağlamayı kolaylaştırır.

Apple’ın USB-C kullanan cihazları

Apple AirPods Pro kulaklıklarını da USB-C şarj kılıfı ile güncelledi. Ayrıca USB-C kablolu Apple EarPods kulaklıklarını piyasaya sürdü. Böylece, iPhone 15 kullanıcıları, kulaklıklarını telefonlarıyla uyumlu bir şekilde şarj edebilecekler.

Apple USB-C

Apple’ın diğer USB-C ürünleri arasında şunlar bulunuyor:

  • MacBook Air ve MacBook Pro
  • Mac mini
  • iMac
  • iPad Pro ve iPad Air
  • Apple Watch şarj kablosu
  • Apple TV HD ve Apple TV 4K
  • HomePod

Lightning bağlantı noktasının geleceği

USB-C geçişi, Apple’ın Lightning bağlantı noktasını tamamen terk ettiği anlamına gelmiyor. Hala Lightning bağlantı noktasına sahip birçok Apple cihazı ve aksesuarı bulunuyor. Bunlar arasında eski iPhone modelleri, dokuzuncu nesil iPad, ikinci ve üçüncü nesil AirPods, AirPods Max, birinci nesil Apple Pencil ve Magic Keyboard, Magic Mouse ve Magic Trackpad gibi Mac aksesuarları sayılabilir.

iPhone 15

Apple, iPhone 15 etkinliğinin ardından Lightning ile MagSafe Battery Pack ve MagSafe Duo Şarj aksesuarlarını durdurdu. Bu da Apple’ın USB-C’ye tamamen geçiş yapacağına işaret ediyor. Ancak listedeki eski iPhone’lar, iPad ve Apple Pencil gibi önceki nesil ürünler sonunda üretimden kalkana kadar, Apple’ın Lightning dönemi tamamen sona ermeyecek gibi görünüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz