Ana Sayfa Aksesuar Apple’ın sağlık devrimi: Cilt altı lazerle kan şekerini ölçümü

Apple’ın sağlık devrimi: Cilt altı lazerle kan şekerini ölçümü

0

Apple, Apple Watch için kan şekerini ölçebilen bir özellik geliştirmek üzere platform mimarisi başkan yardımcısı Tim Millet’i görevlendirdi. Millet, Apple’ın silikon geçişinde önemli bir rol oynamış ve işlemciler üzerinde çalışan birkaç ekibi yönetmişti. Millet, 2022 yılının sonlarında vefat eden Bill Athas’ın yerine geçti. Athas, yıllardır invaziv olmayan kan şekerini test etme yöntemleri üzerinde çalışan XDG adlı bir gruba liderlik ediyordu.

Cilt altına lazer göndererek kan şekeri ölçümü

Apple, cilt altına lazer göndererek kan şekerini belirleyen invaziv olmayan bir ölçüm tekniği üzerinde araştırma yapıyor. Bu teknik sayesinde şeker hastaları cildini delmeden kan şekerini test edebilecek ve prediyabet gibi kan şekerine bağlı sorunlar erken teşhis edilebilecek.

iPhone boyutunda donanım

Apple, bu yılın başlarında iPhone boyutunda bir donanım ile önemli bir aşamaya ulaştı. Bu donanım, cilt altına lazer göndererek kan şekerini ölçebiliyor. Ancak Apple’ın bu donanımı Apple Watch’a uygun bir boyuta küçültmesi gerekiyor.

Kan Şekeri Ölçümü Ne Zaman Gelecek?

Apple Watch için kan şekerini ölçme özelliğinin henüz birkaç yıl uzakta olduğu söyleniyor. Bu özellik, Apple’ın sağlık alanındaki yenilikçiliğini ve liderliğini pekiştirecek ve milyonlarca insanın hayatını kolaylaştıracaktır.

Kan şekeri ölçümünün faydaları nelerdir?

Kan şekerini ölçmek, diyabet hastalarının sağlıklarını kontrol altında tutmalarına yardımcı olur. Kan şekerinin normal seviyelerde olması, kalp hastalığı, böbrek hastalığı, sinir hasarı ve görme kaybı gibi komplikasyonları önler. Ayrıca kan şekerinin düzenli olarak izlenmesi, diyabet tedavisinin etkinliğini değerlendirmeye ve gerekli ayarlamaları yapmaya olanak tanır.

Kan şekerini ölçmek için genellikle parmak ucundan kan almak gerekiyor. Bu yöntem hem acılı hem de zaman alıcı olabiliyor. Apple Watch gibi invaziv olmayan bir cihazla kan şekerini ölçmek ise hem daha kolay hem de daha hızlı olacaktır. Böylece diyabet hastaları daha rahat ve daha güvenli bir şekilde yaşayabileceklerdir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz