Ana Sayfa Apple Apple’ın yeni iPhone 15 serisi: Fotoğraf ve video çekiminde devrim!

Apple’ın yeni iPhone 15 serisi: Fotoğraf ve video çekiminde devrim!

0

Apple, yeni iPhone 15 serisi ile fotoğraf ve video çekiminde profesyonel seviyede özellikler sunuyor. Ancak bu özelliklerin hepsi standart Kamera uygulamasında görünmüyor ve bazıları için üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duyuluyor.

Cinematic Mod ve ProRes video kaydı: iPhone 15 Pro’nun sinematik yetenekleri

iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri, ana kamerada 48 megapiksel çözünürlük, optik görüntü sabitleme, 3x optik yakınlaştırma, makro modu, sinematik modu ve ProRes video kaydı gibi yenilikler içeriyor. Ayrıca kullanıcılar, fotoğraf çekerken 24 mm, 28 mm ve 35 mm odak uzunlukları arasından seçim yapabiliyor.

Apple’ın kamera yazılımında yeni özellikleri

Apple’ın kamera yazılım mühendisliği başkan yardımcısı Jon McCormack, yaptığı bir röportajda, bu özelliklerin arkasındaki felsefeyi ve tasarım kararlarını anlattı. McCormack, “Gerçekten benim düşünceme göre, bu, insanların vizyonlarını takip etmelerine izin vermekle ilgilidir. Bu, çocuğunun ilk adımını atarken çocuğumu kareye alabilir miyim vizyonundan bir pro veya özgün bir sanat vizyonuna sahip olan ve bu vizyona mümkün olan en kısa sürede ulaşmak isteyen bir yaratıcıya kadar gider,” dedi.

McCormack, iPhone 15 Pro serisinin fotoğrafçılık ve film yapımında daha fazla kontrol sağlamak için tasarlandığını belirtti. Örneğin, günlük modunda video kodlama yaparken kamera, renkleri daha etkili bir şekilde sıkıştırmak için logaritmik bir eğri kullanır ve bu da daha geniş bir dinamik aralık sunar. Ancak günlük modunda poz kontrolünü kontrol etmek için ekran üzerinde kontroller veya dalga formu yok. Bunun yerine Apple, bu kontrolleri güç kullanıcılarına getirmek için üçüncü taraf uygulama geliştiricilerine güveniyor. Apple, 22 Eylül’de düzenleyicilere LUT profilleri sağlayacağını söyledi.

iPhone 15 Pro ve Pro Max: USB-C bağlantı ve transfer hızları

iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri ayrıca USB-C portundan yeni USB-C bağlantı noktasındaki USB3 transfer hızlarını destekliyor; ancak sadece 4K 60p’de kaydedilen ProRes dosyaları harici bir SSD’ye kaydedilebiliyor. Diğer tüm video ve fotoğraf modları ilk olarak iPhone’a kaydedilmeli ve daha sonra aktarılmalıdır. Apple, bu durumun, ProRes iş akışlarını desteklemeye odaklanan iç tasarım bir kararı olduğunu belirtti.

iPhone 15 serisinin kamera teknolojisi

iPhone 15 serisinin ana kamerasının sensörünün 48 MP kapasitesine rağmen varsayılan çözünürlük 24 MP olarak sınırlıdır. Bunun nedeni ise 24 MP çekerken biraz daha fazla dinamik aralık olduğundan. McCormack, “24 megapikselde çekerken, 12’si yüksek ve 12’si düşük olmak üzere 12 yüksek ve 12 düşük çekiyoruz ve daha sonra birleştiriyoruz.

Temelde 12 yüksek ve 12 düşük arasında daha büyük bir braket var. 48 ise, ‘genişletilmiş dinamik aralık’ olarak, yüksek dinamik aralığa karşı sınırlı bir işleme miktarı sadece, çünkü 24 megapikseldeki az miktarda işleme süresinde (24 megapiksel) daha fazla dinamik aralık elde edebiliriz. Dolayısıyla, 24 megapikselde daha fazla dinamik aralık elde edebilirsiniz,” diye açıkladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz