Ana Sayfa Apple Apple Watch: Yeni donanımlar ve öne çıkan özellikler!

Apple Watch: Yeni donanımlar ve öne çıkan özellikler!

0

Apple, Wonderlust etkinliğinde iPhone 15 serisi, Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 ve USB-C AirPods Pro 2 gibi birçok yeni donanım ürünü duyurdu. Bu ürünler arasında en dikkat çeken özelliklerden biri, Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’de bulunan Double Tap jestiydi. Bu jest, Apple Watch’u sadece işaret parmağı ve baş parmağı ile iki kez dokunarak kontrol etmeyi sağlıyor.

Double Tap jesti nasıl çalışır?

Double Tap jesti, Apple Watch’un yeni S9 sistem içi paketi (SiP) sayesinde mümkün oluyor. Bu yeni çip, ivmeölçer, jiroskop ve optik kalp sensöründen gelen verileri işleyerek, işaret parmağı ve baş parmağı birbirine dokunduğunda oluşan küçük bilek hareketlerini ve kan akışındaki değişiklikleri tespit ediyor. Böylece, Double Tap jesti ile Apple Watch’un ana düğmesinin işlevini yerine getirebiliyor.

Double Tap jesti ile neler yapabilirsiniz?

Double Tap jesti ile Apple Watch’unuzda birçok eylemi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, bir alarmı erteleyebilir, iPhone kamerasıyla fotoğraf çekebilir, müziği oynatıp durdurabilir, telefon görüşmesi yapabilir veya sonlandırabilirsiniz. Ayrıca, Double Tap jesti ile watchOS 10’daki Akıllı Yığın widget’larını başlatabilir ve yığını göz atabilirsiniz.

Double Tap jesti yeni mi?

Apple, Double Tap jestini yeni bir özellik gibi tanıtsa da, aslında bu jest daha önce de Apple Watch’larda mevcuttu. AssistiveTouch adı verilen bir erişilebilirlik özelliği olarak sunulan bu jest, ekrana dokunmada veya düğmelere basmada zorluk yaşayan kullanıcılar için tasarlanmıştı. AssistiveTouch ile de kavrama, çift kavrama, sıkma ve çift sıkma gibi el jestleri kullanarak Apple Watch’unuzu kontrol edebilirsiniz.

AssistiveTouch’i nasıl etkinleştirirsiniz?

AssistiveTouch’i etkinleştirmek için Ayarlar > Erişilebilirlik > AssistiveTouch yolunu izleyin ve AssistiveTouch’i açın. Buradan el jestlerini ve eylemleri de özelleştirebilirsiniz.

Sonuç

Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin Double Tap jesti, akıllı saati kontrol etmek için yeni bir yol sunuyor. Bu jest, diğer elinizin meşgul olduğu durumlarda çok pratik olabilir. Ancak bu jest tamamen yeni değil; daha önce de AssistiveTouch adıyla erişilebilirlik özelliği olarak sunulmuştu. Eğer eski bir Apple Watch’unuz varsa, AssistiveTouch’i etkinleştirerek bu jestten yararlanabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz