Ana Sayfa Apple iPhone 15 Pro Max, periskop lensi ile rakiplerine meydan okuyor

iPhone 15 Pro Max, periskop lensi ile rakiplerine meydan okuyor

0

Apple’ın yeni telefonu iPhone 15 Pro Max, bu yılın serisinde diğer modellerden farklı bir özellik sunuyor: yeni bir kamera. Bu kamera, geçen yılın 3 kat yakınlaştıran kamerasını bu yıl 5 kat yakınlaştıran bir kamera ile değiştiriyor. Böylece daha uzak mesafelerdeki şeyleri daha yakından görebiliyoruz. Peki iPhone neden daha fazla yakınlaştırma sunmuyor?

Apple’ın optik zoom vizyonu

Apple’ın ilk nedeni, çok fazla yakınlaştırmanın pek kullanılmayan bir özellik olduğu. Apple, fotoğrafçılıkta en çok kullanılan kameranın hem geniş hem de yakın çekim yapmaya imkan veren bir kamera olduğunu söylüyor. Apple, kullanıcılarına çok uzaklara gitmenize izin vermek yerine, x0.5, x1 ve x2 (dijital) yakınlaştırma ile çok güzel görüntüler sağlamayı tercih ediyor.

Apple bu konuda haklı olabilir. Büyük kamerada çok fazla yakınlaştırma, çok uzun bir kamera demektir. Bu kamera, çoğu fotoğrafçının sahip olmadığı veya sık kullanmadığı bir kameradır. Ancak telefon kamerasında arka plan bulanıklığı farklıdır. Kamera ne kadar küçükse, arka planı bulanıklaştırmanız için daha uzun bir kameraya ihtiyacınız vardır. Bu yüzden iPhone’da çok fazla yakınlaştırma sunmak yerine, daha iyi arka plan bulanıklığı sağlamak istiyor.

Görüntü sabitleme ve sınırlamalar

Apple’ın ikinci nedeni, çok fazla yakınlaştırmanın sabit tutulmasının zor olduğu. Apple, 5 kat yakınlaştırmayı çok iyi sabitleyebildiğini ancak daha fazla yakınlaştırmayı kullanmak için çok sakin elleriniz veya bir ayaklığınız olması gerektiğini belirtiyor. Apple, bu özelliği eklemek için kullanıcıların gerçekten ihtiyacı olup olmadığını düşünüyor.

Apple’ın optik zoom ve ışık yeteneği

Apple’ın en güçlü nedeni ise, 5 kat yakınlaştırma ile daha fazla ışık alabildiği. Apple’ın yeni kamerası çok fazla ışık alabiliyor. Bu da bize çok güzel bir ışık performansı veriyor. Bu, diğer telefonların daha az ışık almasına göre büyük bir farktır.

Peki siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz