Ana Sayfa Apple iPhone 15 satışları beklentileri aştı: Analist Ming-Chi Kuo’nun dört sonucu

iPhone 15 satışları beklentileri aştı: Analist Ming-Chi Kuo’nun dört sonucu

0

Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 15, piyasaya sürüldüğü günden bu yana büyük ilgi görüyor. Analist Ming-Chi Kuo, tedarik zinciri kaynaklarından elde ettiği bilgilere dayanarak iPhone 15’in performansı ve Apple’ın sonbahar çeyreğinin nasıl geçeceği hakkında dört sonuç çıkardı.

Apple’ın dördüncü çeyrek büyümesi

Kuo’ya göre, Apple şirketin dördüncü çeyreğinde geçen yıla göre büyüme kaydedecek. Bunun nedeni, iPhone gelirinin beklentilerin üzerinde olması, daha pahalı modellerin daha fazla satılması ve bir yıl öncesine göre daha fazla kapasiteyle sevkiyat yapılması.

“2023 yılının ikinci yarısında iPhone 15 sevkiyatlarının 80 milyon adet olmasını bekliyorum. Geçen yıl Kasım ayında Hon Hai Zhengzhou fabrikasının kapanması nedeniyle 2022 yılının ikinci yarısında iPhone 14 sevkiyatları 76 milyon adetti” diyor Kuo.

iPhone 15 Pro Max’in başarısı

iPhone 15 Pro Max, dördüncü çeyrekte Apple’ın ana büyüme kaynağı olacak. Kuo, iPhone 14 Pro Max için 28 milyon adet olan sevkiyatın bu yıl 35 milyon adete çıkacağını öngörüyor.

iPhone 15 Pro Max’te bulunan 5x optik zoom lensi, kamera modülünün de en kısıtlı parçası. Bu muhtemelen bu nesil için en pahalı modele sadece 5x zoomun verilmesinin nedenidir. Gelecek yıl iPhone 16 Pro’nun her iki boyutunun da daha uzun optik zoom seviyesine sahip olması bekleniyor.

iPhone 15 Plus’ın sürprizi

iPhone 15 Plus da başarılı modellerden biri. Kuo’ya göre, Apple erken satış sonuçlarına göre ihtiyaç duyduğundan daha az model sipariş etti.

Bir yıl önce iPhone 14 Plus, diğer modellerden birkaç hafta sonra piyasaya sürülmüştü. Oysa tedarik zinciri raporlarına göre, Apple’ın beklentilerinin üzerinde satış yapan model iPhone 14 Pro serisiydi.

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro’nun performansı

Kuo, standart iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modelinin performansının beklentilerin altında kaldığını söylüyor. Apple fiyatlarını düşürmezse bu iki model için sipariş azaltmaları olabileceğini belirtiyor.

Apple, 799 ve 999 dolarlık modellerin fiyatını gerçekten düşürecek mi? Bu pek mümkün görünmüyor. Ancak Kuo haklıysa, bu modellere daha büyük indirim teşvikleri uygulanabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz