Ana Sayfa AirPods iOS 17 ve AirPods Pro 2: Apple’ın ses teknolojilerindeki son gelişmeler

iOS 17 ve AirPods Pro 2: Apple’ın ses teknolojilerindeki son gelişmeler

2

iOS 17’nin artık mevcut olmasıyla birlikte, Apple ikinci nesil AirPods Pro için de bazı yeni özellikler getiren bir firmware güncellemesi yayınladı. Bunlardan biri de Adaptive Audio adlı özellik. Bu özellik, dış ortamın sesine göre Şeffaflık ve Gürültü İptali modları arasında otomatik olarak ayarlanan bir denge sağlıyor.

AirPods Pro’da ses deneyimini kişiselleştirin

Uyumlu Şeffaflık özelliği, kullanıcının ses seviyesini ayarlayarak, hem müziği hem de dış sesleri duyabileceği bir denge sağlıyor. Bu sayede, kullanıcı hem müzik keyfini sürdürebiliyor hem de çevresindeki insanlarla iletişim kurabiliyor.

Adaptif Ses ise, çevredeki sesleri gerçek zamanlı olarak algılayarak, ses deneyimini otomatik olarak uyarlıyor. Bu sayede, kullanıcı farklı ortamlarda gürültü kontrolünü manuel olarak değiştirmek zorunda kalmıyor.

Apple’ın adaptif ses teknolojisi

Apple, ikinci nesil AirPods Pro için Adaptive Audio adlı yeni bir özellik getirdi. Bu özellik sayesinde, AirPods dış ortamın ses seviyesine göre Şeffaflık ve Gürültü İptali modları arasında otomatik olarak geçiş yapabiliyor. Apple’ın ses mühendisi Huang, bu özelliği tasarlarken telefonun konumunu kullanmayı düşünmediklerini söyledi.

Huang, “Evde veya sokakta olmanız her zaman ses seviyesini belirlemiyor. Evde de gürültülü olabilir, sokakta da sessiz olabilir” dedi. Bu yüzden, AirPods’un çevreyi sürekli olarak algılayarak en uygun modu seçmesinin daha akıllıca olduğunu belirtti.

AirPods Pro’nun kayıpsız ses desteği

Huang ayrıca USB-C portu ve H2 çipi sayesinde AirPods Pro’nun Kayıpsız Ses’i destekleyebileceğini de açıkladı. Huang, 5GHz kablosuz bandının daha temiz ve gerçek zamanlı olduğunu belirtti ve düşük gecikmeli ve kayıpsız ses elde etmek için bu bandın kullanıldığını açıkladı. Huang, “Kayıpsız Ses ile Vision Pro arasında çok iyi bir uyum var” dedi.

iOS 17’nin AirPods Pro’ya getirdiği diğer özellikler

iOS 17’nin AirPods Pro’ya getirdiği diğer özellikler arasında Konuşma Farkındalığı, Kişiselleştirilmiş Ses ve daha hızlı cihaz geçişleri de bulunuyor. Konuşma Farkındalığı özelliği, kullanıcının ses seviyesini otomatik olarak düşürerek konuştuğu kişiye odaklanmasını sağlıyor.

Kişiselleştirilmiş Ses ise, kullanıcının kulak şekline ve boyutuna göre ses kalitesini optimize ediyor. Daha hızlı cihaz geçişleri ise, kullanıcının iPhone, iPad veya Mac arasında kolayca geçiş yapmasını sağlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz