Ana Sayfa Apple Apple’ın yeni nesil sohbet botu: ChatGPT’ye rakip!

Apple’ın yeni nesil sohbet botu: ChatGPT’ye rakip!

0

Apple‘ın başkanı Tim Cook, İngiltere ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, şirketin yapay zeka alanında büyük yatırımlar yaptığını ve ChatGPT’ye rakip olacak bir sohbet botu geliştirdiğini söyledi. Detaylar haberimizde…

ChatGPT’ye rakip: Apple’ın yeni nesil sohbet botu üzerinde çalışmaları

Apple’ın başkanı Tim Cook, İngiltere ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, şirketin yapay zeka alanında büyük yatırımlar yaptığını ve ChatGPT’ye rakip olacak bir sohbet botu geliştirdiğini söyledi. Tim Cook, Londra’da bir gazeteye ve bir haber ajansına verdiği röportajlarda, Apple’ın yapay zeka teknolojilerine yıllardır yatırım yaptığını ve bu alanda işe alımların artacağını belirtti.

Cook, yapay zekanın Apple’ın ürünlerinin tamamında bulunduğunu ve insanların hayatlarını zenginleştirmeye yardımcı olduğunu vurguladı. Cook, Apple Watch’ta düşme ve çarpışma tespiti, iPhone’da tahmin edici yazma işlemi, EKG ve atriyal fibrilasyon tespiti gibi özelliklerin yapay zeka sayesinde mümkün olduğunu anlattı . Ayrıca, Apple’ın üretken yapay zekayı da araştırdığını ve ChatGPT’ye benzer bir sohbet botu üzerinde çalıştığını doğruladı.

Apple’ın Ar-Ge harcamaları

Apple’ın yapay zeka konusunda geride kaldığı iddia edilse de, Cook’un açıklamalarından anlaşıldığı üzere şirket bu alanda sessiz sedasız ilerliyor. Bir haber ajansına verdiği bir röportajda da Cook, “Yapay zekâya yıllardır yatırım yapıyoruz. İnsanların yaşamlarını zenginleştirmeye yardımcı olmak için bu tür teknolojilerde ürünlerimizi sorumlu bir şekilde ilerletmeye, yatırım yapmaya ve yenilikler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Apple’ın Ar-Ge harcamalarının da bu iddiasını desteklediği görülüyor. Şirket, 2023’ün başından bu yana sadece Ar-Ge çalışmaları için 22.61 milyar dolar para harcadı. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla 3.12 milyar dolarlık artış yaşandığını gösteriyor. Apple’ın ChatGPT’ye rakip olacak bir sohbet botu geliştirdiği de sektör kaynakları tarafından dile getiriliyor. Bir teknoloji gazetecisi, Apple’ın 2024’te piyasaya süreceği yeni bir yapay zeka destekli sohbet botu üzerinde çalıştığını iddia etti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz