Ana Sayfa Apple Apple’dan büyük teklif: Formula 1 için hazırlanıyor

Apple’dan büyük teklif: Formula 1 için hazırlanıyor

0
apple formula

Apple, teknoloji dünyasının önde gelen firmalarından biri olarak hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Şirket, son dönemde çıkardığı yenilikçi ürünlerle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu sefer de Formula 1’in yayın hakları için yılda 2 milyar dolar harcamaya hazırlanıyor.

Formula 1’i Apple TV üzerinden izleyebilecek miyiz?

Apple, Apple TV Plus’ın yayın akışını güçlendirmek istiyor ve odak noktası spor gibi görünüyor. Şirket halihazırda iyi giden MLS yayın haklarını aldı. Ayrıca NFL Sunday Ticket yayın haklarını almaya çalıştı. Apple’ın Formula 1 yayın hakları için teklif vereceği belirtilirken, bir sonraki hamle Formula 1 olacak gibi görünüyor.

Sızdırılan rapora göre, Apple gözünü Formula 1’e dikti ve şu anda Apple TV Plus’ta sporun yayın hakları için bir teklif yapmayı düşünüyor. Teklifin Formula 1 Grubu’nun “reddedemeyeceği” bir öneri olduğu söyleniyor.

Apple’ın halihazırda üzerinde çalıştığı bir Formula 1 filmi var ve görünüşe göre Apple daha fazlasını istiyor. Yeni rapor Apple’ın yılda 2 milyar dolar gibi büyük bir meblağ ödemeye hazır olduğunu belirtiyor. Bu da şu anda küresel TV telif haklarının getirisinin yaklaşık iki katına tekabül ediyor.

Anlaşmaya göre sözleşme yıllar geçtikçe daha fazla ayrıcalık sağlayacak. Apple muhtemelen yedi yıl boyunca sabit bir miktar para ödeyecek. Anlaşma yüzde 25 ayrıcalıkla başlayacak ve beş yıl sonra yüzde 100’e çıkacak. Beş yıllık sınır, o zamana kadar süresi dolmayan mevcut sözleşmelerden kaynaklanıyor. Bu da Apple’ın o noktaya kadar yayın haklarını özel olarak alamayacağı anlamına geliyor.

Bu arada Apple, Brad Pitt ve Damoson Idris’in rol alacağı bir Formula 1 filmi üzerinde de çalışıyor. Pitt, Mercedes tasarımı bir araba kullanacak ve emeklilikten çıkan bir Formula 1 yarışçısı rolünü oynayacak. Görünüşe göre Apple TV cihazlarına çok sayıda Formula 1 içeriği gelmek üzere. Formula 1 yayın hakları için anlaşmanın ne zaman yapılacağına dair bir zaman çizelgesi yok, ancak 2024 sezonuna yetişmesi mümkün.

Apple’ın Formula 1 hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sporu izlemek istiyor musunuz? Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz