Ana Sayfa Apple Apple, X üzerinden yardım almayı engelledi!

Apple, X üzerinden yardım almayı engelledi!

0
apple teknik destek

iPhone destek ekibi, Apple tarafından sunulan üstün müşteri hizmeti ve teknik destek hizmetlerini sağlayan uzman bir grup profesyonelden oluşmakta. Apple X üzerinde de bu özelliği sunuyordu. Bu ekip, iPhone kullanıcılarının karşılaştığı her türlü sorunu çözmek ve cihazlarını en iyi şekilde kullanmalarına yardımcı olmak için donanım ve yazılım konularında geniş bir bilgi birikimine sahip.

Apple X üzerinden yardım alma özelliğini kaldırdı!

Apple bu hafta, sosyal medya desteğinden uzaklaştı. Ardından eskiden Twitter olarak bilinen X’te doğrudan mesajlar yoluyla teknik yardım sağlamayı bıraktı. 1 Ekim itibariyle, X’teki @AppleSupport hesabına doğrudan mesaj gönderen müşteriler, Apple’ın web sitesindeki Destek Alın sayfasına ve iPhone ve iPad için Apple Destek uygulamasına bağlantılar içeren otomatik bir yanıt alıyor.

Hesap ayrıca @AppleSupport hesabını etiketleyen gönderilere insan yanıtları vermeyi durdurmuş gibi görünüyor. Ancak hala Apple’ın web sitesindeki çeşitli sayfalara bağlantılar içeren bazı otomatik yanıtlar veriyor. Hesabın açıklamasında daha önce “sorularınızı yanıtlamak için her gün hazır olduğu” yazıyordu. Ancak bu metin bu hafta kaldırıldı.

Hesap, YouTube’daki Apple Destek kanalından videolar da dahil olmak üzere ipuçları, püf noktaları ve yararlı bilgiler paylaşmaya devam edecek. Apple, X, YouTube ve Apple Destek Topluluğu web sitesindeki ücretli sosyal medya destek danışmanı rollerini ortadan kaldırmayı planlıyordu. Görünüşe göre Apple, etkilenen çalışanlara şirkette telefon tabanlı bir destek rolüne geçme fırsatı sundu. Bu ise Apple’ın çalışanlarına rahat bir nefes alma imkanı verdi.

Aktarılanlara göre, telefon desteğine geçiş sürecinde Apple Destek Topluluğu’ndaki insan desteğinin geçici olarak devam edeceğini söyledi. YouTube’daki Apple Destek kanalına yüklenen videolara yapılan yorumlara verilen yanıtların durduğu görülüyor.

Apple 2016 yılından bu yana Twitter’da insan desteği sunuyordu. Geçen yıl sosyal medya platformu tartışmalı bir şekilde milyarder Elon Musk tarafından satın alındı. Ardından Twitter büyük değişimlere uğradı. Ancak bunun Apple’ın web sitesinde otomatik desteğe geçmesinde bir etken olup olmadığı bilinmiyor. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ın bu hamlesi mantıklı mı? Görüşlerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz