Ana Sayfa Apple Apple Watch çocuklarda kalp ritim bozukluğunu tespit edebiliyor mu?

Apple Watch çocuklarda kalp ritim bozukluğunu tespit edebiliyor mu?

0
apple watch araştırma

Apple Watch uzun zamandır kullanıcılarının sağlığını önde tutuyor. Daha önce araba kazası, kalp krizi gibi durumlarda kullanıcılarının hayatını kurtarmıştı. Şimdi ise çocuklardaki kalp ritim bozukluğunu tespit edip edemeyeceği araştırılıyor. Araştırma ise Stanford tarafından yapılıyor.

Stanford araştırmaya başladı!

Stanford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, Apple Watch’un çocuklarda ve genç yetişkinlerde aritmi tespitine nasıl yardımcı olabileceğini araştırmaya odaklanan yeni bir çalışma başlattı. İlk olarak MyHealthyApple tarafından bildirildiği üzere, çalışma Apple Watch EKG özelliğinin çocuklar için ne kadar doğru olduğunu ve kısa süreli klinik izleme ile nasıl performans gösterdiğini öğrenmek istiyor.

Bugünkü haliyle Apple Watch‘un kalp izleme özellikleri, 22 yaşın üzerindeki yetişkinlerde düzensiz kalp atışı tespiti için FDA onayı almış durumda. Stanford araştırmacıları, “Çocuklarda Aritmi Tespiti için Giyilebilir Teknolojilerden Yararlanma” çalışmasıyla çocuklardaki doğruluk hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor. Çalışma şu konuları içeriyor.

  • Çocuklarda Apple Watch EKG traselerinin kalp atış hızının doğruluğunu belirlemek.
  • Apple Watch ile uzun süreli izlemenin, kısa süreli klinik izlemeyle tespit edilemeyen aritmi olaylarını tespit edip edemeyeceğini belirlemek.

Çalışma, 100 çocuk ve genç yetişkinin altı ay boyunca bir Apple Watch ile donatılmasından oluşacak. Araştırmacılar, Apple Watch tarafından ölçülen aritmi olaylarının sayısını “standart bir klinik ritim monitörü” ile ölçülen olaylarla karşılaştıracaklar. MyHealthyApple bu çalışmanın önemini şöyle aktardı:

“Apple Watch’un, EKG uygulamasının ve kalp atış hızı sensörünün pediatrik hastalara ve sağlık ekiplerine yardımcı olup olamayacağının araştırılması, pediatrik kardiyak bakımın daha iyi anlaşılması ve yönetilmesi için bir adım.

Şu anda, aritmi takibine ihtiyaç duyan çocukların tedavisi, hastalar ve aileleri üzerinde büyük bir mali ve zaman yükü oluşturabiliyor. Ayrıca bu çocuklar için acı verici bir damgalanma kaynağı da olabiliyor. Bir çocuğun kalp atış hızını ve ritmini sadece bileğinden pasif olarak izlemek için bir Apple Watch kullanabilmek, bu hastalar ve aileleri için oyunun kurallarını değiştirecektir.”

Stanford Üniversitesi, cihazın tanıtımından bu yana saatin çalışmalarında lider konumunda. En önemlisi, üniversite Apple Kalp Çalışması’nı başlatmak için Apple ile işbirliği yaptı. Bu çalışma, tamamı saati takan 400.000’den fazla katılımcıdan oluşuyordu ve sekiz ay sürdü. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz