Ana Sayfa Apple Apple’ın iPad Air 6 çalışması: İki farklı versiyon mu geliyor?

Apple’ın iPad Air 6 çalışması: İki farklı versiyon mu geliyor?

0

Apple‘ın yeni iPad Air modeli üzerinde çalıştığına dair dedikodular var. Ancak bu sefer sadece bir değil, iki farklı iPad Air versiyonu olabileceği söyleniyor. Bu iddia, Apple’ın dört ayrı model koduyla test ettiği bir rapora dayanıyor. Bu modellerin ikisi Wi-Fi, ikisi ise hücresel bağlantı desteği sunuyor. Peki Apple neden iki farklı iPad Air çıkarmak istesin? Bu modeller arasında ne gibi farklar olacak? İşte detaylar…

iPad Air’in boyutu büyüyor mu?

Apple’ın iPad Pro serisinde olduğu gibi iPad Air’in de iki farklı boyutta sunulabileceği spekülasyonları var. Şu anda iPad Air, 10.9 inçlik bir ekran boyutuna sahip. Ancak Apple, bu boyutun yanında daha büyük bir ekran sunan bir versiyon daha çıkarabilir. Bu sayede iPad Air, daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edebilir.

Bununla birlikte iPad Pro serisinde zaten 11 inç ve 12.9 inçlik iki boyut seçeneği var. Ayrıca daha uygun fiyatlı bir iPad ve daha küçük bir iPad mini de mevcut. Bu nedenle, iPad Air’in boyutunu artırmanın Apple’ın ürün çeşitliliğine katkı sağlayıp sağlamayacağı tartışmalı. Ayrıca, daha büyük bir ekranın pil ömrü, ağırlık ve maliyet gibi faktörleri nasıl etkileyeceği de belirsiz.

Yeni iPad Air: İşte beklenen yenilikler ve değişiklikler

Apple’ın iki farklı iPad Air versiyonu çıkarmasının bir diğer nedeni de, özellikler açısından farklılaştırma yapmak olabilir. Apple, mevcut iPad Air modelinden daha gelişmiş özelliklere sahip olan bir versiyon daha piyasaya sürebilir. Bu versiyon, daha yüksek bir fiyat etiketiyle satılabilir.

Bu özellikler arasında ne olabileceği ise henüz bilinmiyor. Ancak bazı olası adaylar şunlar olabilir:

  • Mini LED ekran: Apple’ın 12.9 inçlik iPad Pro modelinde kullandığı mini LED ekran teknolojisi, daha yüksek bir parlaklık, kontrast ve renk doğruluğu sunuyor. Ayrıca enerji verimliliği de sağlıyor. Apple, iPad Air’e de bu teknolojiyi ekleyebilir.
  • Yüz tanıma sistemi: Apple’ın Face ID adını verdiği yüz tanıma sistemi, iPad Pro modellerinde bulunuyor. Bu sistem, kullanıcıların yüzlerini tarayarak cihazı kilidini açmalarını, Apple Pay ile ödemeler yapmalarını ve Animoji gibi özellikleri kullanmalarını sağlıyor. Apple, iPad Air’e de bu sistemi ekleyebilir.
  • LiDAR sensörü: LiDAR sensörü, iPad Pro modellerinde ve iPhone 12 Pro modellerinde bulunan bir kamera bileşeni. Bu sensör, ışık ışınları yollayarak çevredeki nesnelerin mesafesini ve derinliğini ölçüyor. Bu sayede, artırılmış gerçeklik uygulamaları için daha iyi bir deneyim sunuyor. Apple, iPad Air’e de bu sensörü ekleyebilir.
  • Daha güçlü bir işlemci: Apple’ın iPad Air modelinde kullandığı işlemci, M1 çipi. Bu çip, iPad Pro modellerinde de kullanılıyor ve oldukça yüksek bir performans sağlıyor. Ancak Apple, yeni bir iPad Air modeli için M3 çipini bekliyor olabilir. M3 çipi, M1 çipinden daha hızlı ve daha verimli olabilir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz