Ana Sayfa Apple Double Tap: Apple Watch’un yeni hareketi!

Double Tap: Apple Watch’un yeni hareketi!

0

Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 sahipleri, watchOS 10.1 güncellemesiyle birlikte yeni bir jest özelliği kazanacak: Double Tap. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar tek eliyle saatlerini daha kolay kontrol edebilecek. İşte detaylar…

Double Tap nedir ve nasıl çalışır?

Double Tap, işaret parmağınızla başparmağınızı iki defa çarpıştırarak yaptığınız bir harekettir. Bu hareketle, Apple Watch’unuzda farklı işlemleri yapabilirsiniz. Mesela, Double Tap ile gelen bir çağrıyı yanıtlayabilir, zamanlayıcıyı başlatıp durdurabilir, kamera ile fotoğraf çekebilir, müzik veya videoyu oynatıp durdurabilir, akıllı yığın’a ulaşabilir veya gelen bir mesaja sesinizle cevap verebilirsiniz.

Double Tap yaptığınızda, ekranın üstünde mavi bir işaret belirecek ve yaptığınız işlemi gösterecektir. Bu işlem, Apple Watch’unuzun yeni S9 çipinin gücünden yararlanarak gerçekleşir. S9 çip, Apple Watch’unuzdaki sensörlerden gelen verileri işler ve bunları bileğinizdeki damar hareketleriyle birleştirir.

Double Tap ile yapılabilecek işlemler

Double Tap ile yapabileceğiniz bazı yaygın işlemler şunlardır:

  • Zamanlayıcı uygulamasında zamanlayıcıyı çalıştırıp durdurmak
  • Kamera uygulamasında resim çekmek
  • Müzik veya videoyu oynatıp durdurmak veya sonraki şarkıya veya bölüme geçmek
  • Gelen bir mesaja sesinizle cevap vermek

Farklı uygulamalar, Double Tap ile farklı işlemler yapacak ve nasıl çalıştığını görmek için kendiniz denemelisiniz.

Double Tap: Kullanıma ne zaman açık olacak?

watchOS 10.1 güncellemesi Ekim ayında çıkacak. Bu güncelleme şu anda beta testinde ve geliştiriciler tarafından indirilebiliyor. Double Tap’i açmak için güncellemeyi yükledikten sonra Ayarlar > Hareketler > Double Tap menüsüne giderek açmanız gerekiyor.

Double Tap, Apple Watch’un yeni nesil modellerine özel bir harekettir ve daha eski modellerde kullanılamaz. Ama benzer bir erişilebilirlik hareketi olan AssistiveTouch’ı Apple Watch Series 4 ve sonraki modellerde açabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz