Ana Sayfa Apple Apple CEO’su hisse senetlerini satarak 41 milyon dolar kazandı!

Apple CEO’su hisse senetlerini satarak 41 milyon dolar kazandı!

0

Apple’ın başkanı ve CEO’su olan Tim Cook’un hisse senetlerini satmasıyla ilgili haberler son günlerde gündemi meşgul ediyor. Peki Tim Cook neden hisse senetlerini sattı? Bu satıştan ne kadar gelir elde etti? Ve bu geliri ne yapacak? İşte detaylar…

Apple hisselerinin fiyatındaki düşüş ve etkileri

Tim Cook’un hisse senetlerini satmasının nedeni Apple’ın hisselerinin fiyatının düşmesiydi. Apple’ın hisseleri son dönemde rekor seviyelerden geriledi. Bu durumdan yararlanan Tim Cook 511 bin adet hisse senedi sattı. Bu satıştan elde ettiği gelir ise 41 milyon dolar oldu. Bu satış ABD’nin borsa kurumu olan SEC’e bildirildi.

Tim Cook’un sattığı hisselerin toplam değeri vergilerden önce 87.8 milyon dolardı. Cook hisselerini sattıktan sonra hala 3.3 milyon adet Apple hissesine sahip. Bu da Cook’un Apple’da ne kadar payı olduğunu gösteriyor.

Cook Ağustos 2021’de Apple’ın başkanlığını 10 yıl sürdürdüğü için de 750 milyon dolarlık hisse senedi satışı yapmıştı. Tim Cook’a yeni hisse senetleri de verildi. Bunlardan bazıları 2026, 2027 ve 2028 yıllarında Cook’un olacak. Bunların sayısı Apple’ın diğer şirketlere göre nasıl performans gösterdiğine bağlı olarak değişecek. Apple son dönemde diğer şirketlere göre daha az kazandırdığı için 480 şirket arasında 141 oldu.

Tim Cook 2015 yılında bir dergiye verdiği röportajda yeğeninin okul masraflarını ödedikten sonra bütün parasını hayır işlerine bağışlayacağını söylemişti. Cook bu konuda “sistematik bir bağış yaklaşımı” izleyeceğini belirtmişti. Bu da Tim Cook’un sadece bir iş adamı değil aynı zamanda bir hayırsever olduğunu gösteriyor.

Tim Cook 2011 yılından bu yana Apple’ın başkanı ve CEO’su olarak görev yapıyor. Cook Apple’da yaklaşık 25 yıldır çalışıyor. Cook’un Apple’a katkıları saymakla bitmez. Cook Apple’ı dünyanın en değerli şirketi haline getirdi. Cook aynı zamanda teknoloji, inovasyon ve sosyal sorumluluk alanlarında öncü bir rol oynuyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz