Ana Sayfa Apple Apple Vision Pro fazla mı ağır?

Apple Vision Pro fazla mı ağır?

0
apple vision pro ağırlığı

Apple Vision Pro tanıtıldığında Apple takipçileri oldukça heyecanla karşılamıştı. Özellikle sanal gerçekliği ve artırılmış gerçekliği bir arada sunması yeni bir gelecek hakkında bizleri heyecanlandırdı. Vision Pro ise şimdiden bir sorunla karşımızda. Artık Apple, daha hafif başlıklar üretecek.

Ağır Apple Vision Pro, Apple’ı gelecekteki başlıkları hafifletmeye yönlendirdi!

Raporlara göre Apple Vision Pro’nun ağırlığı, Apple’ın hala üzerinde çalıştığı bir konu ve gelecekteki modeller çok daha hafif olacak. Apple’ın mühendislik ekipleri Apple Vision Pro’yu lansmana hazırlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Halihazırda tamamlanmış olan birinci nesil donanımdan ziyade gelecek modellere odaklanılıyor. Ancak Apple hala ilk sürümünün ağırlığı ve tüketicilerin bunu nasıl karşılayacağı konusunda endişe duyuyor.

Mevcut model “yaklaşık 0.5 kg” ağırlığında. Testlerde ağırlığın “bazı kullanıcılar için – kısa süreli kullanımlarda bile – çok ağır” olduğu ve boyun gerginliğine neden olduğu görüldü. Mevcut model için Apple, raporlarda ortaya çıkan baş üstü kayışı içeren bir düzeltme düşünüyor. Apple’ın mevcut modelin ağırlığı konusunda, modeli daha fazla desteklemeye çalışmak dışında yapabileceği pek bir şey yok. Ancak ağırlık daha sonraki modeller için dikkate alınan bir faktör.

Apple, ağırlığın yanı sıra, gözlük kullanan kişiler için daha kullanışlı hale getirmek üzere tasarımı da değiştirebilir. İlk nesil model inceydi ve gözlüklerle çalışmıyordu. Bu yüzden Vision Pro takılmadan önce manyetik lensler takılmak zorundaydı.

Değiştirilebilir binlerce lens kombinasyonuna sahip böyle bir sistem, gelecekteki modeller için zorlayıcı olabileceği gibi tüketiciler için de karmaşık hale gelebilir. Apple, kullanımı kolaylaştırmak için gelecekteki başlıkları reçeteli lensler önceden yüklenmiş olarak satmayı tercih edebilir. Ancak bunu yapmak, başlığı başkalarıyla paylaşmayı zor hale getirebilir. Ayrıca, dahili reçeteli lensler sağlamanın Apple’ı bir tür hasta bakıcı haline getirerek çeşitli sorunları beraberinde getireceğine dair endişeler de var.

Apple’ın şu anda durmuş olan AR gözlük planı, geçiş kameralarına ve VR ekranlarına dayanmayan hafif bir donanım parçası olacağı için ileriye dönük bir çözüm yolu olabilir. Zira, tüm gün takılabilirler. Bunu yapmak için Apple’ın AR gözlük projesindeki gelişimini artırması gerekecek. Bunu ise Vision Pro’nun yeterince popüler olduğu taktirde eninde sonunda yapacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz