Ana Sayfa Apple Apple Vision Pro iki önemli değişiklikle karşımızda!

Apple Vision Pro iki önemli değişiklikle karşımızda!

0
vision pro

Apple, Haziran ayında merakla beklenen karma gerçeklik başlığı Vision Pro’yu tanıttı. Bu şık ve tarz sahibi cihaz çok sayıda özelliğe sahip olsa da 3.500 dolar gibi yüksek bir fiyat etiketiyle geliyor. Bu da Vision Pro erişilebilirliğini oldukça sınırlıyor. Birtakım kullanım zorluklarıyla karşılaşılmasından ötürü Apple iki yeni değişiklik yapacak.

Yeni Vision Pro nasıl olacak?

Testler kulaklığın boyutunun ve ağırlığının bazı kullanıcılarda boyun gerginliğine neden olduğunu ortaya çıkardı. Bu nedenle konfor bir endişe kaynağı gibi görünüyor. Kesin ağırlığı açıklanmamış olsa da, raporlar yaklaşık 1 pound (453,6 gram) ağırlığında olduğunu gösteriyor.

Apple mühendisleri bu sorunları gidermek için Vision Pro’nun bir sonraki versiyonu üzerinde çalışıyorlar. Ayrıca uzun süreli kullanım sırasında konforu artırmak için daha hafif ve daha kompakt hale getirmeye odaklanıyorlar. Hatta rahatsızlığın bir kısmını hafifletmek için bir baş üstü kayışı eklemekten bile bahsediliyor.

Ayrıca Vision Pro, gözlük takan kullanıcılar için yeterli alan sağlamıyor. Bu zorluğun üstesinden gelmek için Apple, kulaklığın ekranlarına manyetik olarak takılabilen reçeteli lensler oluşturmak için Zeiss ile ortaklık kurdu. Ancak bu yaklaşım, çeşitli lens kombinasyonlarına ihtiyaç duyulması gibi karmaşıklıkları da beraberinde getiriyor. Apple, özel yapım Vision Pro’ları önceden takılmış reçeteli lenslerle göndermeyi düşünüyor. Ancak bu, cihazın yeniden satılması ve kullanıcıların görme yetisinde zaman içinde meydana gelen değişikliklerin hesaba katılmasıyla ilgili endişeleri artırıyor.

Önerilen çözümlerden biri, lenslerin üzerine bilgi yerleştiren artırılmış gerçeklik sağlayan gözlükler. Bu, sanal gerçeklikten uzaklaşmak anlamına gelecek ancak yine de birçok özellik sunabilen daha rahat bir deneyim sunma potansiyeline sahip olacak. Bazı söylentilere göre, Apple, teknoloji henüz tam olarak hazır olmadığı için AR gözlüklerinin geliştirme çalışmalarını geçen yıl durdurdu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple Vision Pro kullanıma uygun mu? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz