Ana Sayfa Apple Apple heyecanlandırdı: Mac söylemleri!

Apple heyecanlandırdı: Mac söylemleri!

0
macbook söylemleri

Apple genellikle sonbaharda yeni Mac modellerini çıkarıyor. Ancak bunun bu yıl gerçekleşip gerçekleşmeyeceği kesin değil. Şu anda Ekim ayının ikinci haftasındayız. Eğer Apple tatillerden önce Mac’leri piyasaya sürmeyi planlıyorsa, yakın geçmiş bunun bu ay gerçekleşeceğini gösteriyor. İşte şu ana kadar bildiklerimiz.

Bu yıl yeni Mac modelleri görecek miyiz?

Apple’ın yeni bir Mac çıkarmasının üzerinden 120 günden fazla zaman geçti. Son olarak Haziran ayında Mac Pro, Mac Studio ve 15 inç MacBook Air’in M2 versiyonları piyasaya sürülmüştü. Bundan önce, Ocak ayında Apple, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’nun M2 Pro ve M2 Max sürümlerinin yanı sıra yeni M2 destekli Mac mini modellerini piyasaya sürdü.

Bu arada, 13 inç MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro 450 günden beri güncellenmedi. iMac ise 880 günden fazla bir süredir güncelleme görmedi (Apple, M1 24 inç iMac’i Nisan 2021’de tanıttı). En çok güncelleme bekleyenler bu son üç model. Elbette bu Apple’ın güncellemeler için diğer Mac’lere kıyasla bu modellere öncelik vereceği anlamına gelmiyor.

Son on yıla bakacak olursak, Apple genellikle yeni Mac’leri ve iPad’leri piyasaya sürdüğü yıllık bir sonbahar etkinliği düzenliyor. Apple bu etkinliği geçen yıl gerçekleştirmemiş olsa da 2013, 2014, 2016, 2018, 2020 ve 2021’de Ekim etkinlikleri düzenlendi. Bu yıl bu toplantıların olmaması beklentilerimizi düşürdü.

Ancak bu, Apple’dan bu yıl başka yeni Mac’ler görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Apple, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri için Ocak 2023’te yaptığı gibi, yeni modelleri basın açıklaması yoluyla yayınlamayı seçebilir. Aynı zamanda, Apple’ın 2023 Noel’inin bu aşamasında herhangi bir yeni modeli olmayabilir. Peki dedikodular ne diyor?

Apple’ın bu yıl Mac Pro, Mac Studio ve 15 inç MacBook Air’i zaten güncellediğini tekrarlamakta fayda var. Bu güncellemeler Haziran 2023’te yayınlandı, bu nedenle 2024’ten önce daha yeni modellerle değiştirilmeleri ihtimali çok az.

Ancak Apple, daha küçük olan 13 inç MacBook Air’i bu yıl henüz güncellemedi. Bu model ilk olarak Haziran 2022’de duyurulmuştu, bu nedenle yakın zamanda yenileme için bir potansiyel görünüyor. Dedikodulara göre, 13 inç MacBook Air Apple’ın yeni M3 çipinden ilk yararlananlardan biri olabilir. Ancak bu yükseltmenin 2023’ün sonlarında mı yoksa 2024’ün başlarında mı geleceği belli değil.

Apple, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’yu Ocak ayında M2 Pro ve M2 Max çiplerle güncelledi. Çoğu söylenti, yenilenmiş modellerin önümüzdeki yıl geleceğini gösteriyor. Söylentilere göre, bu iki makinenin bir sonraki versiyonunun M3 Pro ve M3 Max çiplere sahip olması ve “muhtemelen” en geç 2024’ün ortasında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Öte yandan, Ekim ayında yayınlanan bir tedarik zinciri raporunda, Apple’ın yıl bitmeden güç verimliliği daha yüksek mini LED ekranlı yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini piyasaya sürmeye hazırlandığı iddia edilmişti.

Apple’ın 24 inç iMac modeli Nisan 2021’de yeni bir tasarım, M1 çipler ve yeni renk seçenekleriyle yenilenmişti. iMac bu yıl M2 çipe yükseltme almamış olsa da, M3 çipli yenilenmiş bir modelin muhtemelen bu yılın sonuna doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. 13 inç MacBook Pro, Haziran 2022’de M2 çip ile güncellendi, bu nedenle bu model de yakında, muhtemelen bu yılın sonlarında bir yükseltme görebilecek bir başka model.

Bununla birlikte, tedarik zinciri söylentiler Eylül ayında Apple’ın bu yıl M3 çipli herhangi bir yeni MacBook modeli çıkarma ihtimalinin düşük olduğunu iddia etti. Ancak raporlar yeni MacBook’ları göz ardı etmişti. Bu nedenle bu yıl yeni bir iMac için hala potansiyel var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz