Ana Sayfa Apple Apple USB-C geçişinde zorlandı!

Apple USB-C geçişinde zorlandı!

0
apple usb-c geçişi

Bu yılın iPhone modelleriyle ilgili en büyük heyecan noktalarından biri Apple’ın, Lightning portundan USB-C standardına geçişti. Bazıları bu geçişin tüm aksesuarlarını değiştirmelerini gerektireceği konusunda endişeliyken, diğerleri. Apple USB-C geçişini oldukça heyecanla karşıladı.

Apple USB-C geçişinde yeterince kıvrak davranamadı mı?

Ancak yeni modeller piyasaya çıktığında, USB-C geçişi bazı sorunlarla karşımıza çıktı. Tek bir bağlantı noktasının hepsine yetebilmesi o kadar da kolay değil. Ayrıca bazı durumlarda Apple’ın kontrollü ekosisteminden uzaklaşmak, kullanıcıların geçmişte uğraşmak zorunda kalmadığı bazı zorlukları da beraberinde getirdi. Bu zorluklar zamanla ortadan kalkabilecek seviyede.

Apple’ın tescilli konektörlerine yönelik yaygın bir eleştiri, bunların MFi (Made for iPod) sertifika programı aracılığıyla Apple’ın para kazanması için var olması. Apple’ın bu sistemden bir miktar gelir elde ettiği kesin fakat, donanımın kendi satışlarının yanında bu gelir oldukça az. USB-C kablo durumu ise biraz daha karmaşık. Sadece birden fazla protokol USB-C konektörlerini kullanmakla kalmıyor (USB2, USB3’ün birden fazla çeşidinin yanı sıra Thunderbolt 3, 4 ve 5), aynı zamanda tüm kablolar eşit oluşturulmuyor. Bazıları yalnızca güç sağlıyor, veri sağlamıyor. Bazıları farklı şarj hızları sağlıyor. Diğerleri farklı veri hızları sağlıyor (USB 2 vs. USB 3).

Bu durumda satın aldığınız kabloyu iPhone’unuza bağladığınızda tam olarak istediğiniz şeyi yapacağını garanti edemeyebilirsiniz. Üzerindeki küçük yazıları okuduğunuzdan emin olmalısınız. O zaman bile, internetten satın alınan pek çok teknoloji aksesuarında olduğu gibi, yanlış tanıtılmış olma ihtimali yüksek. Bu da beklenmedik sorunlara yol açabilir. Keza CarPlay de başka bir sorun. Uzun süre önce alınan CarPlay birçoğu gibi USB-A ile çalışıyor. Bu durumda dönüştürücü kullanmanız gerekecek ve yine kablo güvenilirliği sorunu ön planda olacak.

Bu sorunlar şirketin önünde birkaç seçenek bırakıyor: Birincisi, insanları Apple ve güvenilir iş ortaklarının (Belkin ve Mophie gibi şirketler) kablolarına yönlendirmek ki bunlar daha güvenilir olabilir fakat kesinlikle daha pahalı olacaktır. Apple’ın teknik bir çözüm bulabileceği, belki de bir kabloyu taktığınızda yeteneklerini size bildirecek bir uygulama veya arayüz sağlayabileceği de öne sürüldü. Fakat iki konu da Apple’ın gündeminde görünmüyor. Sizce Apple USB-C geçişinde kullanıcılarını yalnız mı bıraktı? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz