Ana Sayfa Apple Apple heyecanlandırdı! iPhone 16 Pro sızıntıları!

Apple heyecanlandırdı! iPhone 16 Pro sızıntıları!

0
iPhone 16

iPhone 15 serisi kısa süre önce piyasaya sürüldü. Apple takipçileri tarafından heyecanla karşılanan telefon, eski dizaynı da göze alarak geliştirilmişti. Şimdi ise seneye çıkması muhtemel olan iPhone 16 Pro özellikleri karşımızda.

iPhone 16 Pro nasıl olacak?

Ekran kısmına bakıldığında, yeni iPhone’lar mevcut 6,1 ve 6,7 inç boyutlarına kıyasla 0,2 inç daha büyük olacak. iPhone 16 Pro’nun daha büyük bir boyutta gelmesiyle Apple, iPhone 15 Pro Max ile tanıtılan 5x optik yakınlaştırma için aynı tetra-prizma lensi daha küçük Pro modeline koyabilecek. Hem Pro hem de Pro Max modellerinin daha iyi yakınlaştırma için 12 megapiksel tetra-prizma lense sahip olacağı düşünülüyor.

Apple, Pro modellerini iPhone 13 Pro’dan bu yana neredeyse hiç dokunulmamış bir bileşen olan daha yeni bir ultra geniş lensle yükseltmeyi planlıyor. Modeldeki ultra geniş lens, mevcut 12 megapiksel sensörden büyük bir artışla yeni bir 48 megapiksel sensöre sahip olacak.

Daha hızlı Wi-Fi!

iPhone 16 Pro, A17 Pro ile aynı olan 3 nanometre süreci kullanılarak üretilen yeni A18 Pro çip ile donatılacak. Yeni çip, mevcut iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’in 8 GB RAM’ini koruyacak. Bununla birlikte, bağlantı söz konusu olduğunda, telefon, Wi-Fi veya 5G’de daha da yüksek hızlara ulaşabilecek. Pu, yeni iPhone’ların Qualcomm’un yeni “5G Advanced” standardı sayesinde 7,5 Gbps’ye kadar 5G indirme hızlarına ulaşan Snapdragon X75 modemiyle geleceğini tahmin ediyor.

Wi-Fi 6e desteğini ilk sunan iPhone 15 Pro olsa da, gelecek yılın iPhone Pro’su Wi-Fi 7’ye sahip olabilir. En yeni Wi-Fi standardı, Wi-Fi 6’dan dört kat daha fazla olan 46 Gbps’ye kadar hızlara ulaşıyor.

iPhone 16 nasıl olacak?

Apple, kamerada yalnızca iki arka lense bağlı kalacak (optik zoom olmadan) ve ultra geniş lens, otomatik odaklama ve makro olmadan 12 megapiksel sensörünü koruyacak.

Apple’ın ayrıca iPhone 16 için A17 Pro’yu kullanmak yerine A17 çipinin daha az güçlü bir versiyonunu tanıtması bekleniyor. Bu versiyon 8 GB RAM (A16 Bionic için 6 GB RAM’e karşılık) ile donatılacak ve 5G modemde herhangi bir yükseltme yapılmayacak. iPhone 16 Pro Wi-Fi 7 desteğine sahip olurken, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus Wi-Fi 6e’ye daha küçük bir yükseltme alabilecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz