Ana Sayfa Haberler Apple’ın M3 yongaları ile geliştirdiği yeni MacBook serisi!

Apple’ın M3 yongaları ile geliştirdiği yeni MacBook serisi!

0

Apple, M3 serisi yongaları içeren dört yeni MacBook modeli üzerinde çalışıyor. Bu modeller, MacBook Pro ve MacBook Air serilerinin bir sonraki neslini oluşturacak. Peki, bu yeni modellerin özellikleri nelerdir ve ne zaman piyasaya sürülecekler? İşte detaylar…

MacBook Pro M3 özellikleri

MacBook Pro M3 modelleri, 14 ve 16 inçlik ekran boyutlarına sahip olacak. Bu modeller, M3 Pro ve M3 Max adlı iki farklı yonga seçeneği sunacak. M3 Pro, 10 çekirdekli bir işlemci ve 16 çekirdekli bir grafik işlemci (GPU) içerecek. M3 Max ise 12 çekirdekli bir işlemci ve 32 çekirdekli bir GPU içerecek. Her iki yonga da 32 GB’a kadar LPDDR5 bellek ve 8 TB’a kadar SSD depolama desteği sunacak.

MacBook Pro M3 modelleri, tasarım olarak da yenilenecek. Bu modeller, daha ince çerçevelere, mini LED arka aydınlatmalı bir Retina ekran paneline, Face ID özelliğine, MagSafe şarj bağlantısına, HDMI portuna, SD kart yuvasına ve daha fazla Thunderbolt portuna sahip olacak. Ayrıca, Touch Bar yerine fiziksel fonksiyon tuşlarına dönecekler.

MacBook Pro M3 modellerinin piyasaya sürülmesi için henüz kesin bir tarih yok. Ancak, Apple analisti Mark Gurman’ın raporuna göre, bu modellerin tasarım doğrulama testine (DVT) ulaştığı ve seri üretime yaklaştığı söyleniyor. Gurman, yeni makinelerin muhtemelen 2024’ün başları ile ilkbahar arasında piyasaya sürüleceğini tahmin ediyor.

MacBook Air M3 özellikleri

MacBook Air M3 modelleri ise 13 ve 15 inçlik ekran boyutlarına sahip olacak. Bu modeller, sadece M3 Pro yongasını kullanacak. Bu yonga, MacBook Pro M3 modellerinde olduğu gibi 10 çekirdekli bir işlemci ve 16 çekirdekli bir GPU içerecek. Ancak, bellek ve depolama kapasitesi daha düşük olacak. MacBook Air M3 modelleri, 16 GB’a kadar LPDDR5 bellek ve 2 TB’a kadar SSD depolama desteği sunacak.

MacBook Air M3 modelleri de tasarım olarak yenilenecek. Bu modeller, daha renkli bir gövdeye, daha ince bir profile, daha küçük bir çeneye, mini LED arka aydınlatmalı bir Retina ekran paneline ve Face ID özelliğine sahip olacak. Ayrıca, MagSafe şarj bağlantısı ve iki adet Thunderbolt portu da bulunacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz