Ana Sayfa Apple Apple’ın M3 çipi hakkındaki dedikodular oldukça fazla!

Apple’ın M3 çipi hakkındaki dedikodular oldukça fazla!

0
m3 çipi

Apple, 2020 yılında Intel’den kendi çiplerine geçtiğinde oldukça büyük bir değişim yaşadı. Ancak M1’den M2’ye geçiş o kadar da büyük bir adım değildi. M3 çipi geçişinin, performans iyileştirmeleri açısından daha büyük bir sıçrama olması bekleniyor ve bu da çok yakında gerçekleşecek.

M3 çipi heyecanlandırdı!

Apple’ın ilk M3 Mac’lerinin, iki dizüstü bilgisayar ve bir masaüstü makine de dahil olmak üzere önümüzdeki yıl piyasaya sürüleceği söyleniyor. Ancak bunun ötesinde, tüm Mac serisinin 2024’ten itibaren yeni silikonu kullanacak şekilde güncellendiğini göreceğiz. Hala kesin olarak bilmediğimiz çok şey var, ancak M3 sızıntıları son haftalarda şaşırtıcı derecede bol oldu.

Apple M3 çipi, ileride Mac’lere ve iPad’lere güç verecek olan yeni nesil Apple silikonu. Apple, M1 serisi çipleri 2020’nin sonlarında duyurmuş ve o dönemde Mac’lerde kullanılan Intel çiplerden uzaklaşma sürecini başlatmıştı. Apple’ın duyurmasını beklediğimiz ilk yonga elbette temel model M3 olacak ve halihazırda mevcut olan M2 yongasına benzer olması bekleniyor.

Söylentilere dayanarak M3’ün sekiz CPU çekirdeği ve 10 GPU çekirdeği içermesini bekleyebiliriz. Hızlar henüz bilinmiyor, ancak bu CPU çekirdeklerinden dördünün performans çekirdeği olması, kalan dördünün ise düşük güç gerektiren görevleri yerine getirmesi bekleniyor.

Sırada M3 Pro var. Söylentiler, temel yapılandırma M3 Pro’nun 12 CPU çekirdeğine (altı performans ve altı verimlilik) ve 18 GPU çekirdeğine sahip olacağını gösteriyor. Ancak Apple’ın bu çipin çekirdek sayısını 14 CPU çekirdeğine (sekiz performans ve altı verimlilik) ve 20 GPU çekirdeğine çıkaracak üst düzey bir yapılandırması üzerinde çalıştığı düşünülüyor.

Sırada M3 Max var. Bu çip 16 CPU çekirdeği (12 performans ve dört verimlilik) ve 40 GPU çekirdeğinden oluşan isteğe bağlı bir yapılandırma ile 16 (12 performans ve dört verimlilik) ve 32 GPU çekirdeği ile başlayacak şekilde ayarlandığı düşünüyor.

Son olarak, en üst seviye M3 Ultra, temel yapılandırmada bile çok sayıda çekirdekle gelecek şekilde ayarlanmış. Bu, 32 CPU çekirdeği (24 performans ve sekiz verimlilik) ve 64 GPU çekirdeği ile gelirken, en üst düzey yapılandırma 32 CPU çekirdeği (24 performans ve sekiz verimlilik) ve 80 GPU çekirdeği ile maksimuma ulaşacak.

Efsanevi Extreme versiyonunu alacağımız düşünülmüyor, ancak eğer alırsak temelde tek bir pakette iki M3 Ultras olacak. Ancak şimdiye kadar bunun gerçekleşeceğine dair herhangi bir söylenti çıkmadı.

Yeni M3 serisi çipler, iPhone 15 Pro’nun A17’sine benzer şekilde TSMC’nin 3nm üretim süreci üzerine inşa edilen türünün ilk örneği olacak. Bu tek başına gelişmiş performans anlamına gelmese de, çiplerin daha az güç kullanmasına ve sonuç olarak daha az ısı üretmesine izin verecek.

Söylentiler doğru çıkarsa Apple’ın önümüzdeki yıl M3 çipli yeni 13 inç MacBook Pro ve 13 inç MacBook Air dizüstü bilgisayarlarını duyurmasını bekleyebiliriz. Aynı M3 çipe sahip güncellenmiş bir 24 inç iMac de bir olasılık çünkü all-in-one makine M2’yi tamamen atladı ve yenilenmesi gerekiyor. Güncellenmiş bir 15 inç MacBook Air gibi gelecekteki bir M3 Mac mini de muhtemelen gelecek.

Bunun ötesinde, M2 Pro ve M2 Max çiplere sahip güncellenmiş 14 ve 16 inç MacBook Pro’ların 2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenirken, güncellenmiş Mac Studio donanımı muhtemelen M3 Max ve M3 Ultra çiplere sahip olacak. Güncellenmiş bir Mac Pro’nun M3 Ultra silikonuna sahip olup olmayacağı, Apple’ın bu bilgisayarla ilgili bilinmeyen tutumu göz önüne alındığında, herkesin tahmini.

Henüz M3 çip ailesinin ötesine bakmak için biraz erken, ancak M4’ün bir noktada geleceğini rahatlıkla varsayabiliriz. Apple’ın M4 ve M5’in dahili olarak test edildiği bu çipler üzerinde zaten çalıştığı söyleniyor. M4’ü 2024 yılında görebiliriz, ancak bunu zaman gösterecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz