Ana Sayfa Apple Vision Pro sayesinde Apple Car süreceksiniz!

Vision Pro sayesinde Apple Car süreceksiniz!

0
apple car

Apple bugün, Vision Pro kullanarak penceresiz bir Apple Car’dan dışarıyı görmek veya tamamen farklı bir deneyimi simüle etmek için patent aldı. Görünüşe göre bu patent Vision Pro sayesinde yolculuk tutmasını bile engelleyebilir. Bununla birlikte, Apple’ın çoğu zaman ürünlerinde kullanmadığı şeylerin patentini aldığını belirtmenin de faydası var.

Vision Pro medikal anlamda bile kullanılabilecek!

Şirket, uygulamanın çeşitli şekillerde kullanılabileceğini belirtiyor. En basit haliyle başlık, yolculuğun sanal bir görüntüsünü sağlamak için harici kameralardan ve diğer sensörlerden besleniyor.

Apple bu durumu şöyle açıkladı:

“Bir VR sistemi, yolculara yansıtılmak üzere sanal içerik üreten en az bir VR kontrolörü ve sanal çerçeveleri aracın en az bir penceresine yansıtmak veya görüntülemek için en az bir projektör mekanizması içerebilir. Böylece yolculara 3D sanal görünümler sağlayabilir. Her iki durumda da, 3D sanal görüntüler, aracın dışındaki ortam da dahil olmak üzere yolcunun ortamının sanal içerikle (örneğin, sanal nesneler, sanal etiketler, vb.) güçlendirilmiş görünümlerini içerebilir veya alternatif olarak aracın dışındaki ortamın görsel ipuçlarını içerebilen sürükleyici VR ortamları sağlayabilir […]

VR sisteminin düzenlemeleri, aracın iç ve dış sensörleri (örneğin, derinlik kameraları (örneğin, LiDAR) ve video kameralar), araç ve HMD atalet ölçüm birimleri (IMU’lar), gaz kontrolü, frenleme, direksiyon, navigasyon ve aktif süspansiyon sistemleri gibi araç kontrol sistemleri, dünya haritaları, 3B modeller, video, ses ve harici kaynaklardan gelen diğer bilgiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere bir dizi kaynaktan gelen girdileri entegre edebilir.”

Sistem gerçek araç hareketlerini kullanarak başka bir şehirde, dünyanın farklı bir yerinde, hatta tamamen icat edilmiş bir dünyada simüle edilmiş bir yolculuk yaratabilir. Ancak kullanıcının gördükleri aracın hareketleriyle eşleşir. Bu, lunaparklarda ve benzeri yerlerde sanal roller-coaster sürüşleri için kullanılan hareketli simülatörlere benziyor. Bu kulağa oldukça eğlenceli gelse de Apple bunu araba tutmasını tedavi etmenin bir yolu olarak konumlandırıyor.

“Başa takılan ekranlar (HMD’ler) gibi VR sistemlerinin gelişiyle birlikte, yolcular bir araçta seyahat ederken VR deneyiminin tadını çıkarmak isteyebilir. Ancak, kişinin vücudu görsel olarak gördüğünden farklı hareketler deneyimlediğinden, geleneksel VR sistemleri de hareket halindeki araçlarda hareket hastalığına neden olabilir […]

Ayrıca, otonom araçların pencereleri sınırlı olabilir veya hiç olmayabilir ve bu nedenle yolcuların bu tür araçlarda deneyimledikleri hareketler görsel olarak gördükleriyle eşleşmeyebilir. Bu da potansiyel olarak hareket hastalığına neden olabilir.”

Apple, eğlencenin yanı sıra üretkenlik için de kullanılabileceğini söylüyor:

“VR sisteminin düzenlemeleri, bir yolcunun bilgisayar ekranları, kitaplar veya video gibi görüntülemek veya okumak isteyebileceği içeriği, izleyiciden uzakta (örn, aracın dışında ve önünde) yansıtabilir. Böylece gerçek ortamın görsel ipuçları yolcunun görüş alanında hareket ederken sanal içerik dış ortamda sabitlenmiş uzak bir nesne olarak görünür.

Böylece yolcunun kucağında oturan taşınabilir bir bilgisayar cihazındaki fiziksel bir ekranda çalışmaya veya içeriği görüntülemeye veya fiziksel bir kitap veya kağıt okumaya çalışırken oluşabilecek hareket hastalığı yaşamadan rahatça çalışmasına, görüntülemesine veya okumasına olanak tanır. Böylece, VR sisteminin düzenlemeleri üretkenliğe yardımcı olabilir, çünkü araçlardaki yolcular araçta seyahat ederken daha rahat bir şekilde iş yapabilirler.”


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz